Politie Friesland

Politieberichten van 15/01 13.00 uur t/m 16/01 07.00 uur

Fryslân 16-01-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via 058
- 880 8272.

Fryslân: afvaltransportcontrole
Donderdag werd tussen 08.00 uur en 15.00 uur een
afvaltransportcontrole gehouden in de provincie. De controle werd in samenwerking met de Douane en provincie Fryslân uitgevoerd. Er werden twaalf vrachtautos op diverse locaties gecontroleerd. Twee vrachtautos hadden geen Eurovignet op het voertuig. In Buitenpost kon een chauffeur van een koelwagen geen logboek met keuring tonen. Tijdens de controle bij Haskerhorne bleek een vrachtauto met handelaarkenteken al in september 2003 uitgevoerd te zijn. Voor alle overtredingen werd proces-verbaal uitgeschreven.

Sonnega: aanrijding met letsel
Donderdag raakte om 14.50 uur een 60-jarige inwoonster van Zoetermeer gewond tijdens een aanrijding aan de Pieter Stuyvesantweg. Het slachtoffer werd met rugletsel en voetbreuken naar het ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen gebracht. Het slachtoffer was passagier van een 66-jarige automobilist uit Zoetermeer. Hij reed in noordelijke richting op de Pieter Stuyvesantweg. Een 64-jarige automobilist uit Wolvega reed op dezelfde weg, in tegenovergestelde richting. Hij wilde linksaf de Hoofdstraat West inrijden en merkte zijn tegenligger niet op. Een aanrijding was het gevolg. Beide personenautos liepen schade op, een takeldienst sleepte de twee voertuigen weg.

Lemmer: winkeldiefstal
Donderdag werd om een 14.30 uur een verdachte aangehouden in een drogisterij aan de Vissersburen terzake winkeldiefstal. Een 26-jarige inwoonster van Parijs (F) wilde een diverse parfums en
drogisterijartikelen meenemen zonder te betalen. De verdachte werd voor verhoor naar het bureau gebracht. Ze werd voorgeleid en ingesloten. Een medewerker van de drogisterij deed aangifte.

Nijehaske: bedrijfsinbraak
Donderdag werd omstreeks 22.45 uur ingebroken in een garage aan het Businesspark Friesland. Er werden drie computersysteemkasten en een flatscreen meegenomen. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Oldetrijne: Sonnegaweg, vrijdag 00.45 uur, 25-jarige inwoner van Wolvega, automobilist was onder invloed van verdovende middelen. Het afwijkende verkeersgedrag van de bestuurder viel surveillerende agenten op. De bestuurder werd op het bureau verhoord en bekende dat hij had verdovende middelen had gebruikt. Er werd een bloedproef afgenomen, er werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Drachten: woninginbraak
Op donderdag werd tussen 18.00 uur en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Hunze. Een breedbeeld tv, een dvd speler, een satellietontvanger, een complete pc, een stereotoren een wandklok en diverse cds werden weggenomen. Men kwam binnen door een raam te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: beroving
Op donderdag werd om 19.15 uur een 67-jarige inwoonster van Leeuwarden in de Coopmansstraat van haar tas beroofd. De vrouw fietste in de richting van de binnenstad toen ze ter hoogte van het Cambuurstadion van achteren werd aangereden. De tot nu toe onbekende verdachte trok de handtas uit de fietstas die achterop de fiets van het slachtoffer zat. De vrouw pleegde verzet en viel van haar fiets. Hierbij liep ze knieletsel op. De verdachte vluchtte weg met de handtas in de richting van het Cambuurstadion. In de tas zaten bankpasjes, een agenda en een portemonnee met inhoud. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte was ongeveer 17 jaar en was donker gekleed. De politie vraagt getuigen die iets van de beroving hebben gezien om zich te melden via telefoonnummer: 0900 8844.