PERSBERICHT - 2004-01-16

Maarten de Ruiter benoemd tot clustermanager 'Consumer Events''

Elisabeth Matos nieuwe projectmanager Vakantiebeurs

Elisabeth Matos neemt na de huidige 34e editie van de Vakantiebeurs het roer over van Maarten de Ruiter, de huidige projectmanager. Zij krijgt daarmee de uitdaging om het succes van de Vakantiebeurs, in de dynamische tijden die de reisbranche doormaakt, te bestendigen. Maarten de Ruiter heeft de functie aanvaard van clustermanager ´Consumer Events´ en is hiermee verantwoordelijk voor de organisatie van alle consumentenevenementen van VNU Exhibitions Europe.

De Vakantiebeurs is het grootste reisevenement voor consumenten in Europa. Nu de reisbranche zich lijkt op te maken voor een nieuwe fase, neemt Elisabeth Matos de leiding van de Vakantiebeurs over.

Wat mij betreft op een cruciaal moment. De Vakantiebeurs heeft ondanks alle veranderingen die de reisbranche al heeft doorstaan, zijn unieke positie weten te behouden en zelfs versterkt. Nu breedband internet, direct selling, last minute en dynamic packaging meer en meer invloed krijgen moeten we daar als Vakantiebeurs des te meer op inspelen. Een echte uitdaging om deze ontwikkelingen te vertalen en onze klanten en consumenten aan ons te blijven binden, aldus mevrouw Matos.

Belevingsaspect belangrijk
De nieuwe projectmanager ziet genoeg kansen om ook in de komende jaren het martktleiderschap van de Vakantiebeurs te bestendigen en nog te versterken. Deze unieke positie is vooral ontstaan doordat we alle vakantiesmaken in huis hebben. Bezoekers kunnen hun vakantiebestemming beleven in al zijn facetten en krijgen uit de eerste hand actuele en directe informatie van mensen uit het beoogde vakantieland zelf. Dit belevingsaspect is erg belangrijk. Het land of de streek kan letterlijk en figuurlijk worden geproefd door kennis te nemen van cultuur, het bijwonen van shows of door te genieten van traditionele hapjes en drankjes. Exposanten spelen hier uitstekend op in, zegt Elisabeth Matos.

In het komende jaar zal de Vakantiebeurs nog meer invulling geven aan dit aspect en tegelijkertijd het aantal vakantiesmaken nog meer uitbreiden, bijvoorbeeld met landen als China en Suriname.

Meer First Minute boekingen
Wat Elisabeth Matos betreft worden ook de mogelijkheden uitgebreid om direct op de Vakantiebeurs een vakantie te boeken. Je ziet dat nu al veel bezoekers van deze gelegenheid gebruik maken. Aan de ene kant heb je de trend om bij reisorganisaties last-minute te boeken, op de Vakantiebeurs zie je de groeiende trend van wat ik First Minute boekingen zou willen noemen. Dankzij directe en persoonlijke informatie van mensen uit de vakantielanden zelf ben je er zeker van dat de accommodatie beschikbaar is, tegelijkertijd profiterend van een aantrekkelijke beursaanbieding, wat voordeel oplevert voor zowel exposant als bezoekende consument.

Vakantiebeurs ook platform voor reisbranche
Ook de positie van de Vakantiebeurs als platform voor de reisbranche wil de nieuwe project manager verder uitbouwen. De Vakantiebeurs biedt voor de professionals de unieke gelegenheid uit de eerste hand kennis te maken met nieuwe bestemmingen, ontwikkelingen en vooral ook om contacten te leggen. Ik zou daar, samen met de branche, nog meer inhoud aan willen geven, aldus de nieuwe projectmanager Elisabeth Matos, die haar ideeën in de branche zal toetsen en in overleg met de reiswereld verder zal uitwerken.

Elisabeth Matos kan als projectmanager van de Vakantiebeurs maximaal profiteren van haar internationale achtergrond. Zij voltooide een universitaire studie Franse, Italiaanse en Portugese Taal & Cultuur en behaalde bovendien een commerciële graad.

Zij kwam in 96 kwam naar Nederland om voor de Franse Kamer van Koophandel Franse bedrijven te begeleiden bij vestiging in Nederland en is sinds 97 actief in de beurswereld. Elisabeth was o.a. betrokken bij de organisatie van France Dynamique, de Verzamelaarsjaarbeurs en Skate Life. In september 2003 organiseerde zij de eerste editie van Travel Deluxe, de beurs voor luxe vakantiebestemmingen.

Persinformatie
Meer persinformatie over de Vakantiebeurs is beschikbaar in de digitale perskamer op www.jaarbeurspers.nl of u kunt contact opnemen met Ben de Jongh (Pers & PR), e-mail: Ben.de.Jongh@vnuexibitions.com (Tel.: 030-2952750).