Ingezonden persbericht



Plantronics introduceert nieuwe headsetsysteem voor gebruik op kantoor S12 vereenvoudigt het leven op kantoor

Hoofddorp (Nederland), 15 januari 2004 Plantronics introduceert vandaag de S12, een nieuw headsetsysteem voor gebruik op kantoor. De S12 is uitgerust met een DuoSet-headset die beschikt over geavanceerde noise cancelling-technologie en een ingebruikslampje. Het nieuwe systeem is ontworpen om het leven te vergemakkelijken van kantoorpersoneel dat behoefte heeft aan betrouwbare communicatie per telefoon. De S12 is aansluitbaar op alle gangbare telefoonsystemen.

Het zogenaamde ingebruikslampje van FireFly bevindt zich aan het einde van de spreekbuis en begint te knipperen zodra de headset in gebruik is, zodat collega's in de gaten hebben dat de gebruiker aan het bellen is. De DuoSet-headset heeft twee draagstijlen: over het oor en over het hoofd. Een hoofdband die draagbaar is in de nek, is een extra draagoptie.

De S12 is uitgerust met eigen technologie van Plantronics, waardoor uitstekende geluidskwaliteit is gewaarborgd. Noise-cancelling-technologie vermindert de hoeveelheid achtergrondgeluid waardoor gesprekken helderder zijn. De volumeknop op de S12 zorgt ervoor dat gebruikers het geluidsniveau van de telefoon naar persoonlijke voorkeur kunnen instellen. De S12 beschikt ook over een mute-knop zodat ruggespraak met collega's kan worden gehouden.

Plantronics levert bij de headset ook een handige standaard, zodat de headset als hij niet in gebruik is, netjes kan worden opgeborgen. Het headsetsysteem wordt geleverd met een versterker waarmee het uitzendniveau kan worden aangepast. De versterker functioneert op batterijen of kan worden aangesloten op het stopcontact. De versterker brengt tevens de aansluiting met de vaste telefoon tot stand en kent zes verschillende aansluitposities. Hierdoor is het mogelijk de S12 met vrijwel elke bedrijfstelefoon te gebruiken.

Prijs en verkrijgbaarheid
De S12 kost ¤110 exclusief BTW en is verkrijgbaar vanaf januari 2004.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht headset in 1962 en wordt vandaag de dag gezien als wereldmarktleider op het gebied van communicatieheadsets. Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoon-maatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics headsets worden veel-vuldig gebruikt in films en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en heeft vestigingen in 20 landen. Er werken in totaal 2500 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.


---

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties

---