Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 16 januari 19.00 uur

Datum Nummer persbericht
15 januari 2004 c008


B.J. (Be) Faber (75) wordt Lid in de Orde van Oranje Nassau

Sinds 1979 zet Be Faber zich geheel belangeloos in voor SOS Telefonische Hulpdienst regio Nijmegen. Voor zijn decennialange inzet krijgt Faber een koninklijke onderscheiding; hij wordt op 16 januari Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Be Faber werkt al vijfentwintig jaar vrijwillig bij SOS Telefonische Hulpdienst regio Nijmegen. Dit is een autonome stichting die lid is van de Federatie van SOS Telefonische Hulpdiensten in Nederland. Samen met twintig andere diensten zorgt SOS Telefonische Hulpdienst Nijmegen voor een landelijk dekkend netwerk. De Hulpdienst Nijmegen heeft Zuid-Gelderland als haar belgebied.
Onafgebroken zorgt Faber voor een telefonisch oor, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Met veel geduld, met veel respect voor de beller en op integere wijze heeft hij veel mensen te woord gestaan. Naast het telefoonwerk heeft Be zich de afgelopen jaren verdienstelijk gemaakt binnen de commissie Publiciteit en Voorlichting. Meerdere malen vertegenwoordigde hij de Hulpdienst op de vrijwilligersmarkt en de studentenmarkt. Ook nam hij deel aan voorlichtingsavonden voor nieuwe vrijwilligers en had hij een eigen column in het personeelsblad van SOS Telefonische Hulpdienst Nijmegen

Vrijdag 16 januari, om 19.00 uur, worden de versierselen door burgemeester G. ter Horst uitgereikt, tijdens de nieuwjaarsreceptie van SOS Telefonische Hulpdienst in de Goffertboerderij.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht