Gemeente Hulst


Persbericht - 16.01.2004

Rondweg Terhole verloopt volgens plan

De realisatie van de rondweg Terhole ligt op koers. De vereiste wettelijke procedures zijn inmiddels allemaal met goed gevolg afgerond en ook de onderhandelingen met de grondeigenaren gaan de goede kant uit.

In 2005 zal het dorp dan ook verlost zijn van de verkeersoverlast. Wie mocht denken dat door het verdwijnen van het veer Perkpolder Kruiningen ook het drukke verkeer door Terhole verdwenen is, heeft het mis.
Tellingen die medio 2003 zijn uitgevoerd laten zien dat er per etmaal nog zon 8.000 motorvoertuigen door de bebouwde kom rijden. Kortom, de behoefte aan een rondweg is nog steeds aanwezig.

Een verandering ten opzichte van het oorspronkelijke plan is, dat er onlangs is gekozen voor een andere asfaltlaag, het zogenaamde geluidsreducerende asfalt.
Dit zorgt ervoor dat de bewoners van geluidsoverlast niet te vrezen zullen hebben.

Het ligt in de bedoeling dat de gemeenteraad zich in zijn vergadering van 18 maart 2004 buigt over het voorstel akkoord te gaan met de aanleg van de rondweg.
Als de raad hiermee kan instemmen, dan zal in april 2004 de eerste schop de grond ingaan.
Daar aan voorafgaand zullen al wat nevenwerkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het rooien van bomen langs het traject. Overigens worden er komend najaar ook weer nieuwe bomen teruggeplant. Voor de rondweg is namelijk ook een landschappelijk inpassingsplan gemaakt.
De daadwerkelijke aanleg van de weg zal tot eind 2004 in beslag nemen.

Medio april wordt in het dorpshuis van Terhole een algemene informatiebijeenkomst georganiseerd. Alle inwoners ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl