Openbaar Ministerie

Parket Den Haag, 16 januari 2004

Verdachte bekent neerschieten docent

Schietpartij school

De jongen die verdacht wordt van de moord op de onderdirecteur van het Terra College in Den Haag op dinsdag 13 januari, heeft vandaag bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag bekend de onderdirecteur te hebben neergeschoten. Dinsdag 13 januari heeft de verdachte volgens zijn verklaring in de kantine een korte discussie gehad met de onderdirecteur. Hierna zou de jongen in een opwelling hebben geschoten.

De verdachte heeft verder verklaard dat hij het wapen vaker bij zich had omdat hij zich daardoor veiliger voelde.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag heeft vanavond 16 januari de jongen in bewaring gesteld. De rechter-commissaris heeft de verdachte op vordering van de officier van justitie alle beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij met niemand behalve met zijn advocaat contact mag hebben.

De onderdirecteur werd afgelopen dinsdagmiddag 13 januari in de kantine van zijn school neergeschoten door een leerling. 's Avonds overleed de 49-jarige man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De minderjarige verdachte werd dinsdagavond aangehouden nadat hij zich bij de politie had gemeld.