3 e persbericht van vrijdag 16 januari 2004

Eindhoven 16-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Eigenaar ziet bromscooter wegrijden

Een 16-jarige Eindhovenaar heeft vrijdagmiddag gezien dat zijn bromscooter werd weggehaald, maar kon er niets tegen doen. De jongen had de brommer rond 14.00 bij een winkel aan de Schootsestraat neergezet en was de zaak binnengegaan. Toen hij even later buiten kwam, was zijn brommer weg. De jongen liep naar de straat en zag nog net dat de scooter aan het eind van de weg de hoek om reed in de richting van het Sint Trudoplein. Er zat iemand op met een lange blauwe jas aan en een donkerkleurige helm op. De benadeelde is samen met een vriend op een andere bromscooter achter de dader aangegaan, maar ze konden hem niet meer inhalen. Op de Sophia van Wurtemberglaan verloren ze de dief met de scooter uit het oog.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen winkelpersoneel

Een man van 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden. Hij zou personeel van een winkel op het Winkelcentrum Woensel met een mes hebben bedreigd. Hij was het er niet mee eens dat hij een eerder gekocht product niet kon ruilen. Gewaarschuwde agenten zagen even later een man op een bromscooter rijden die aan het signalement van de verdachte voldeed. De man is op de Sint Antoniusstraat aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Gereedschap en fiets weggehaald

Uit een schuur bij een woning aan de Hendrik Mesdagstraat zijn onder meer een fiets, een schaafmachine, een decoupeerzaag en twee boorhamers gestolen. Dat gebeurde tussen donderdagavond 22.00 uur en vrijdagmiddag 16.00 uur. Een raam van de schuur is eerst kapotgemaakt, waarna de schuurdeur is geopend.

Veldhoven: Vrouw slaat winkelmedewerker na diefstal

Een 26-jarige Eindhovense vrouw is vrijdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden nadat ze zonder te betalen een kar vol boodschappen had meegenomen uit een winkel aan de Mira in Veldhoven. Toen personeelsleden de vrouw op straat wilden tegenhouden, sloeg ze één van hen met een vuist in zijn gezicht. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze is later met een proces-verbaal weer heengezonden.

Deurne: Dronken bromfietser slaat autoruit kapot

Een man van 28 jaar uit Deurne is vrijdagmiddag rond 14.45 uur onder invloed van alcohol met zijn brommer tegen een auto gereden. De bromfietser reed over de Harmoniestraat. Op de kruising met De Martinet gaf hij geen voorrang aan de wagen, die werd bestuurd door een man van 65 jaar uit Deurne. Niemand raakte gewond bij de aanrijding. Na de botsing werd de bromfietser zo kwaad, dat hij zijn helm op de voorruit van een op de Harmoniestraat geparkeerde auto sloeg. Die ruit ging daardoor aan diggelen. Gewaarschuwde agenten namen de bromfietser mee naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van bijna 1,30 bleek te hebben. Hij had geen bromfietscertificaat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij is heengezonden.

Someren: Geld weg na insluiping

Bij een insluiping in een woning aan de Pasakker is ongeveer 180 euro weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 17.00 en 17.30 uur. De insluiping heeft plaatsgevonden via een raam aan de achterkant van de woning, dat gedeeltelijk openstond.

Asten: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Tuinstraat zijn een geldbedrag van ruim 150 euro en een portemonnee met daarin 125 euro en (bank)pasjes weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 20.00 uur en vrijdagmiddag 13.00 uur. Het slot van de voordeur van de woning is vermoedelijk van buitenaf opengemaakt.

Best: Man mishandelt moeder

Een 19-jarige man uit Best is vrijdagochtend rond 10.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij zou kort daarvoor zijn 39-jarige moeder met een koekenpan op haar hoofd hebben geslagen. De vrouw liep daardoor een forse bult op haar hoofd op. Ze heeft de politie gebeld, en die heeft de man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling was een meningsverschil over geld.