Digitale Gemeente Houten

'Filmpje pakken' in Houten komt dichterbij

zondag 18 januari 2004 - Door: Anouk Siegenbeek

Wellicht was de tijdelijke ijsbaan op het oude sporthalterrein een erg unieke gebeurtenis, want
in het kader van het Masterplan Houten Centrum is het eerste deelplan bekend gemaakt. Dit behelst de herontwikkeling van het oude sporthalterrein aan de Stellingmolen. Op de plek waar vroeger het zwembad en de sporthal De Spil stonden, komt een bioscoop met vijf zalen.

Ook komt er een nieuw winkelcentrum van ongeveer 7000m2 met een parkeergelegenheid van 450 plaatsen, waarvan 250 ondergronds worden aangelegd.

De 51 woningen aan de Stellingmolen en Onderdoor die voor de nieuwbouw moeten wijken, worden vervangen door 151 sociale huurwoningen in diverse prijsklassen en 6 koopwoningen. De woningen die er nu staan, worden pas gesloopt als ze allemaal leeg zijn.

De sloop en start van de nieuwbouw begint vervolgens naar verwachting begin volgend jaar. In het gunstigste geval duurt het dan nog anderhalf jaar totdat het project gereed is.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).