Politie Gelderland-Midden

Elst - politieauto betrokken bij aanrijding (vervolg)
Publicatiedatum: 18-01-2004

Een surveillanceauto van het korps Gelderland-Midden is zondagnacht betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de A-325 ter hoogte van Elst. Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is daarbij ter observatie in het ziekenhuis Rijnstate opgenomen, maar hij leek vooralsnog niet ernstig gewond. Van hem is wel een bloedproef afgenomen wegens verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De beide agenten uit de politieauto kwamen met de schrik vrij.

Het ongeval deed zich even voor vier uur 's nachts voor, toen de politiewagen via de linker rijstrook van de A-325 van Elst richting Arnhem reed. Voor de politiewagen zou een personenauto met zeer lage snelheid op de rechter rijstrook hebben gereden. Toen de politiewagen de personenauto voorbij wilde rijden zou de bestuurder hiervan plotseling en door onbekende oorzaak naar links zijn uitgeweken, waarop de bestuurder van de politiewagen een aanrijding niet meer kon voorkomen. Beide auto's botsten op elkaar en raakten zwaar beschadigd.

Verward
Op de bestuurdersplaats van de personenauto werd de 25-jarige man door de agenten aangetroffen. De agenten roken alcohol en hielden de man aan op verdenking van het rijden onder invloed. De man reageerde verward en heeft tot dusver verklaard zich niets van een aanrijding te kunnen herinneren, noch zelf gereden te hebben. Wel heeft hij erkend alcohol gedronken te hebben. De precieze toedracht van de aanrijding wordt nog nader door de politie onderzocht. Ook is nog niet duidelijk of de 25-jarige man daadwerkelijk in de auto heeft gereden en dat er mogelijk sprake is geweest van een nog voortvluchtige bestuurder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---