Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 18 januari 2004


* POLITIEMENSEN LOSSEN TWEE WAARSCHUWINGSSCHOTEN NA BEDREIGING MET MES

ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half één moesten politieagenten in de Sommelsdijkstraat twee waarschuwingsschoten lossen om een op hen afkomende 45-jarige man uit Rotterdam tot stoppen te dwingen. Politiemensen kregen de melding binnen dat de verdachte met een mes op straat stond te zwaaien.
Toen de man de politiemensen zag, kwam hij op ze aflopen terwijl hij het mes op hen richtte. Nadat de verdachte in hun richting stekende bewegingen had gemaakt werd een waarschuwingsschot gelost. De 45-jarige Rotterdammer bleef echter met het mes naar de politiemensen toelopen, waarna een tweede waarschuwingsschot werd gelost. De man, die ook een voorbijganger wilde bedreigen, werd vervolgens door een politiehond enkele malen in zijn benen gebeten. De verdachte werd aangehouden en na behandeling in het ziekenhuis, ingesloten op het politiebureau.


* VIER GEWONDEN NA VRIJKOMEN KOOLMONOXIDE

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks twee uur raakten in een woning aan de Mathenesserdijk vier mannen uit Rotterdam (77, 58, 24 en 16 jaar) bedwelmd nadat, door het lekken van een geiser, koolmonoxide was vrijgekomen. De slachtoffers werden voor behandeling door GGD-personeel vervoerd naar respectievelijk het Sint Franciscus Gasthuis en het Erasmus Medisch Centrum. Brandweerpersoneel trof de nodige maatregelen, waarna het lek werd gedicht.


* AANRIJDING MET LETSEL

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half acht vond op de kruising Nieuwe Binnenweg met de Claes de Vrieselaan een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Hierbij raakte een 24-jarige vrouw uit Schiedam gewond. Een 28-jarige man uit Rotterdam had op de kruising geen voorrang aan de 24-jarige automobiliste verleend. Na de aanrijding reed de man, zonder zich om de vrouw te bekommeren, door. GGD-personeel stabiliseerde de vrouw, waarna ze werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 28-jarige verdachte meldde zich later op de avond bij een politiebureau. De man, die onder invloed was van alcoholhoudende drank en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, werd aangehouden en ingesloten.


* MAN OVERLEDEN NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks kwart over drie vond in de Talmastraat een schietpartij plaats. Hierbij kwam een 43-jarige man uit Rotterdam om het leven. Het slachtoffer had vermoedelijk op straat onenigheid gekregen met een onbekende man. Tijdens de woordenwisseling werd door de verdachte enkele keren met een vuurwapen geschoten op de 43-jarige Rotterdammer. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dader reed vervolgens op een fiets weg in de richting van de Schieweg. Een Recherche Assistentie Groep (RAG) stelt een nader onderzoek in.


* WONING OVERVALLEN
SCHIEDAM - Zaterdagmorgen omstreeks half negen werd een 39-jarige bewoner van de Fabristraat in zijn woning overvallen. Het slachtoffer, dat lag te slapen, werd wakker van glasgerinkel en zag vervolgens drie personen in zijn huis staan. Hierop werd de man enkele malen geslagen, waarna de overvallers onder meer een videocamera, een MP3-speler en een mobiele telefoon wegnamen. Met de buit, renden de daders de woning uit en vluchtten in onbekende richting.