Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18/1)

Tilburg, zondag 18 januari 2004

Politie houdt vier verdachten vechtpartij aan
TILBURG: In de nacht van zaterdag 17 januari op zondag 18 januari vond rond 00.10 uur een vechtpartij plaats in een bus op het busstation aan de Spoorlaan. Aanleiding van het gevecht was een jongen die in de bus moest overgeven. Een groepje jongeren in de bus werd hierdoor boos. Een 20-jarige Tilburgse vriend van degene die moest overgeven kwam vervolgens voor hem op. Daana werd er over en weer geschopt tussen de 20-jarige man en het groepje jongeren. Op het station kreeg de 20-jarige Tilburgse man nog een klap met een bierflesje. Vervolgens gingen de daders er vandoor. Met behulp van getuigen en diensthond Rico konden de vier verdachten voor verhoor worden aangehouden. Het gaat om twee 16-jarige Tilburgse mannen, een 18-jarige Tilburgse vrouw en een 19-jarige man uit Riel.

30-jarige man aangehouden voor belediging agenten
TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 17 januari op zondag 18 januari rond 3.15 uur een 30-jarige man uit den Bosch aan omdat hij agenten beledigde. De man was eerder die nacht door een portier van een discotheek aangesproken omdat hij een meisje had lastig gevallen. Toen de portier hem aansprak, nam de man een agressieve houding aan. De portier heeft vervolgens de 30-jarige man een paar klappen gegeven en hem alsnog buiten gezet. De man ging daarna op de Heuvelring verhaal halen bij surveillerende agenten. Dit deed hij echter op een agressieve en beledigende manier. Agenten besloten daarom de man mee te nemen naar het bureau. Na hevig verzet kon de man worden ingesloten.

Getuige zorgt voor aanhouding na verkeersongeval
TILBURG: Dankzij een getuige kon de politie zaterdag 17 januari rond 23.30 uur een 25-jarige man uit Tilburg in de Bisschop Bekkerstraat aanhouden. De man was eerder die avond doorgereden na een ongeval in de Goirkestraat. Bij zijn aanhouding bleek dat de man teveel gedronken had (745 ugl ofwel 0,69 promille). Toen agenten zijn rijbewijs wilden invorderen, bleek dat hij in bezit was van een rijbewijs dat als vermist was opgegeven. Zijn andere rijbewijs was al eerder ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt ramkraak
TILBURG: De politie kreeg een melding van een ramkraak op een kinderkledingzaak in de Hoefstraat. Zondagochtend 18 januari rond 4.30 uur reed een auto door de voorgevel van de winkel. De daders gingen ervan door met een grote hoeveelheid kleding. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt vechtpartij
TILBURG: In de nacht van zaterdag 17 januari op zondag 18 januari vond rond 3.15 uur een vechtpartij plaats op de Heuvelring. Een 31-jarige man uit Tilburg wilde na een avondje stappen zijn fiets pakken om naar huis te gaan. Zijn fiets lag echter onder een stapel andere fietsen voor de ingang van de bioscoop. Toen hij de andere fietsen van zijn fiets afhaalde, kwamen er beveiligingsmensen aan van diverse horecagelegenheden. Zij namen geen genoegen met de uitleg van de man dat hij alleen maar zijn fiets wilde pakken. Een van de beveiligingsmensen sloeg en schopte de man. Toen de politie arriveerde, waren de beveiligingsmensen vertrokken. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw van mobiele telefoon beroofd
TILBURG: Een 18-jarige vrouw werd in de nacht van zaterdag 17 januari op zondag 18 januari rond 2.00 uur van haar mobiele telefoon beroofd. De vrouw liep met haar hond door de Perosistraat toen twee mannen haar van achteren benaderden en haar telefoon uit haar handen rukten. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Politie op zoek naar verdachten straatroof
TILBURG: Vrijdagochtend omstreeks 5 uur werd een 19 jarige Tilburger beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Het slachtoffer liep na een avondje stappen in het centrum door de Boekweitstraat toen een van de twee daders hem bedreigde met een mes. De andere dader pakte vervolgens de eigendommen van het slachtoffer af. Daarna gingen de daders er vandoor. De politie is nog op zoek naar de twee mannen.

Politie onderzoekt vernieling horecagelegenheid
TILBURG: In een horecagelegenheid aan de Broekhovenseweg werden de bezoekers vrijdagavond rond 23.00 uur onaangenaam verrast. Een onbekende man gooide een zwaar slot door de ruit naar binnen. Een van de bezoekers ging snel naar buiten, maar helaas was de dader al vertrokken. Gelukkig raakte geen van de bezoekers gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Inge van den Heuvel