Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 18 januari

Alkmaar 18-01-2004 - 14.05 uur

Alcoholcontrole
Alkmaar, zondag 18 januari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.10 uur werd een 22-jarige man uit Warmenhuizen in een personenauto gecontroleerd op het Scharlo in Alkmaar. De man bleek juist een slok alcohol teveel te hebben gehad. Hij blies 305 ug/l terwijl 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Heiloo, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 14.45 uur stond een 31-jarige man uit Velsen-Noord met pech aan zijn personenauto op de vluchtstrook van de A9 (in de richting Alkmaar). Hij had een kennis, een 26-jarige man uit Heemskerk, gebeld en deze zou hem daar wegslepen. De kennis kwam met een personenauto en een sleepkabel werd tussen de auto's bevestigd. Toen de combinatie vanaf de vluchtstrook de rijbaan opreed, was een 65-jarige man uit Pijnacker in een bedrijfsauto al dicht genaderd. Deze kon een aanrijding met het trekkende voertuig niet meer voorkomen. Door de klap kwam de combinatie op z'n kop tegen de vangrail terecht. De bestuurder van het gesleepte voertuig liep nekletsel op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Brandstichting
Heerhugowaard, zondag 18 januari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 02.20 uur moest de brandweer uitrukken voor het blussen van een bromfiets. De bromfiets had geparkeerd gestaan voor een supermarkt aan de Hortensialaan in Heerhugowaard. Vermoedelijk is er een brandbare stof over de bromfiets gegooid, waarna deze is aangestoken. Van de brommer was niets meer over.

Schennispleger
Heerhugowaard, 18 januari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 05.50 uur kwamen vier meisjes van rond de 16 jaar na een avondje stappen met de bus aan in Heerhugowaard. Hier bleken enkele banden van hun fietsen leeg te zijn. Toen de meisjes lopend onderweg naar huis gingen werden zij lastig gevallen door een man, die obscene opmerkingen maakten en slechts gekleed ging in sokken en een hoedje. De meisjes wisten de politie te waarschuwen. Het opgegeven signalement werd door de politie herkend en toen een politiemedewerker de verdachte in een auto over het Zuidtangent zag rijden, kon de man worden aangehouden. De 36-jarige IJmuidenaar werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling
Alkmaar, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 22.00 uur werd een 29-jarige conductrice mishandeld in de trein op het station Alkmaar-Noord , aan de Drechterwaard te Alkmaar. De vrouw controleerde een meisje die met de fiets in de trein stond. Het meisje bleek geen kaartje te hebben en werd uit de trein gestuurd. Eerst werd de conductrice uitgescholden voor "kankerhoer" om vervolgens aan haar haar getrokken te worden. Ook kreeg zij klappen in haar gezicht. De verdachte, een 17-jarig meisje uit Alkmaar, kon door de gewaarschuwde politie worden aangehouden op het Hertog Aalbrechtpad in Alkmaar. Zij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bedreiging en vernieling
Heerhugowaard, zaterdag 17 januari 2004.
Op zondagmorgen kon de politie vier mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard en Alkmaar aanhouden in verband met bedreiging en vernieling. Op zaterdagavond omstreeks 23.30 uur gingen vier studenten uit het Erasmus Hostel aan het Tamarixplantsoen te Heerhugowaard nog even stappen. Buiten werden zij lastig gevallen door vier personen in een kleine zwarte sportwagen. Twee van de inzittenden van de auto stapten uit en bedreigden de buitenlandse studenten met messen. De studenten wisten echter te ontkomen. Even later kwamen de vier verdachten met hun auto bij het Hostel. Hier werd een afvalcontainer hard tegen een toegangsdeur geduwd, waardoor schade aan de deur ontstond. De daders vertrokken vervolgens weer. In het hostel bevonden zich toen een twintigtal bange studenten. De weggereden verdachten bleken even verderop op de Beukenlaan met hun auto vast te zijn komen zitten. De weg was daar namelijk in verband met werkzaamheden aan het riool opengebroken. De auto zat vast in het zand. De politie kon bij de auto twee personen aanhouden. Zij werden direct overgebracht naar het politiebureau. Later werden ook de eigenaar van de auto en een vierde verdachte aangehouden. Zij werden van huis opgehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de incidenten.