Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 18 januari

Hoorn 18-01-2004 - 14.08 uur

Verkeerscontole
Benningbroek, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Ganker te Benningbroek. De controle was gericht op veel voorkomende verkeersovertredingen. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring. Er werd geschreven voor overtreding van de maximum snelheid (hoogste gemeten snelheid 81 in plaats van de toegestane 50 km per uur), het niet dragen van een veiligheidsgordel en het niet handsfree bellen.

Aanrijding met alcohol
Hoorn, zondag 18 januari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 01.20 uur reed een 22-jarige man uit Hoorn in een personenauto over de Westerdijk in Hoorn. Op de rijbaan stond een container bij bouwwerkzaamheden. De man zag de container te laat en reed frontaal tegen de container aan. De bestuurder en drie inzittenden van de auto liepen diverse oppervlakkige verwondingen op en moesten zich onder behandeling laten stellen in het Westfries Gasthuis. Hier bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Na ontslag uit het ziekenhuis werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek, dat de man 535 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is bijna tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn auto was total loss.

Alcoholcontrole
Hoorn - Wervershoof, zondag 18 januari 2004.
Op zondagmorgen werden bij routinecontroles twee bestuurders van personenauto's aangehouden die teveel alcohol hadden gebruikt. Op de Rijnweg te Hoorn (01.00 uur) liep een 26-jarige man uit Hoorn tegen de lamp met 300 ug/l. Op de Simon Koopmanstraat in Wervershoof (03.00 uur) blies een 23-jarige man uit Wervershoof 275 ug/l. In beide gevallen gaat het juist om het laatste glas, dat zij niet meer hadden moeten drinken. Beide mannen kregen een proces-verbaal.

Inbraak in drogisterij
Hoorn, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagavond werd tussen 18.00 en 22.00 uur ingebroken in een drogisterij aan de Grote Noord in Hoorn. De daders kwamen binnen door in te breken in een leegstaande woning boven de winkel. Hier maakte zij een gat in de vloer en kwam zo in de winkel terecht. Uit de winkel werden diverse flesjes parfum ontvreemd vanuit vitrinekasten.

Flessentrekkerij
Hoorn, zondag 18 januari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 02.00 uur werd een 58-jarige man uit Noordenveld aangehouden wegens flessentrekkerij. De man had in een café aan het Breed in Hoorn gezeten en had daar voor 28,50 euro gedronken. Toen het op betalen aankwam bleek hij geen geld bij zich te hebben. De man werd vervolgens uit het café verwijderd. Even later at hij voor een bedrag van 3.50 euro in een shoarmazaak aan de Dubbele Buurt. Bij controle door de politie bleek de man maar liefst 158 antecedenten te hebben wegens flessentrekkerij. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.