Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - jeugdige oplichtertjes opgepakt

Publicatiedatum: 18-01-2004

De politie heeft afgelopen woensdag twee jeugdige Edenaren van 13 en 15 jaar aangehouden op verdenking van oplichting. De jongens zouden in de wijk Veldhuizen in hun woonplaats gecollecteerd hebben voor een sponsorfietstocht. Daarbij werd gebruik gemaakt van een brief voorzien van het logo van Sportservice Ede. De opbrengst zou ten goede komen van de slachtoffers van de aardbeving in Iran. Sportservice Ede had hiervan eerder al lucht gekregen en bleek van niets te weten. Hierdoor rees het vermoeden dat de opbrengsten van de collecte in eigen zak van de jongens zou verdwijnen. Het bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie kwam de beide verdachten op het spoor nadat buurtbewoners argwaan hadden gekregen en de politie waarschuwden. Inmiddels hebben zich enkele buurtbewoners zich al bij de politie gemeld die geld aan het verdachte duo had gegeven omdat ze ervan uit waren gegaan dat er werkelijk voor het goede doel gecollecteerd werd. De beide jongens hebben later bekend en zijn inmiddels weer op vrije voeten. Justitie beslist verder over het lot van beide jongens. De politie vraagt eventuele gedupeerden, die zich nog niet bij haar gemeld hebben naar aanleiding van het voorval, dit alsnog te doen. Men kan terecht via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - auto's in brand na aanrijding: een gewonde
Publicatiedatum: 18-01-2004

Als gevolg van een aanrijding zijn vrijdagmiddag omstreeks drie uur op de Stationsweg in Barneveld twee auto's en een aanhanger in brand gevlogen. Een van de inzittenden, een 54-jarige inwoner van Barneveld, liep daarbij brandwonden op en is overgebracht naar het Meander-ziekenhuis in Amersfoort. De brandende voertuigen kwamen tot stilstand vlakbij de gevel van een horecapand, dat als gevolg van de brand eveneens schade opliep. Enkele ruiten van het pand knapten als gevolg van de hitte, de gevel van het pand liep brand en rookschade op. Omstanders hebben in eerste instantie geprobeerd de brand te blussen, maar de brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om het vuur te doven. Ook het wegdek liep schade op. Over de toedracht van de aanrijding is op dit moment niets nader bekend. Het ongeval wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - ongeval op Lunterseweg: Lunterenaar gewond
Publicatiedatum: 18-01-2004

Bij een verkeersongeval op de Lunterseweg, ter hoogte van de Woutersweg in Ede is vrijdag een 16-jarige Lunterenaar gewond geraakt. Het slachtoffer reed die dag omstreeks twaalf uur over het fietspad van de Lunterseweg en werd ter hoogte van de kruising met de Woutersweg aangereden door een bestelauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Ede, die vanaf de Lunterseweg rechtsaf wilde en de bromfietser geen voorrang zou hebben verleend. Bij de aanrijding zou de bromfietser deels over de bestelauto zijn gevlogen om vervolgens aan de andere zijde van de Woutersweg in een plas water terecht te komen. De bromfietser liep daarbij vermoedelijk een beenbreuk op en werd overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede. Volgens de lezing van het slachtoffer en een getuige zou de bestuurder van de bestelauto te hard hebben gereden. De toedracht van het ongeval wordt nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - mishandeling in bus: agente licht gewond
Publicatiedatum: 18-01-2004

De politie heeft vrijdag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een buspassagier in een lijnbus. Een agente, die de man aanhield, raakte daarbij licht gewond. De buschauffeur waarschuwde de politie nadat de 24-jarige zich in de bus zou misdragen. Bovendien zou hij een andere buspassagier, 21-jarige Wageninger, geslagen te hebben. De agenten hielden de man in de bus aan, maar deze verzette zich en beet letterlijk van zich af waarbij hij een agente verwondde. De man bleek in verwarde toestand te verkeren en is later opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij had wel bekend de agente te hebben gebeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 18-01-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn het afgelopen weekend in totaal 484 hardrijders geflitst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Otterlo, op de Apeldoornseweg; in Nijkerk, binnen de bebouwde kom op de Holkerweg; in Wageningen, eveneens binnen de bebouwde kom op de Grintweg; in Ede op de Rijksweg en in Scherpenzeel, binnen de bebouwde kom op de Stationsweg. De hoogst gemeten snelheid, 114 km/u, werd zaterdag gemeten bij de controle tussen 07.30 en 13.45 uur op de Rijksweg in Ede, waar 80 km/u het maximum is wat gereden mag worden. De meeste overtredingen vielen bij de controle op de Holkerweg in Nijkerk. Daar reden vrijdag tussen 08.30 en 13.15 uur 226 van de ruim 210 gecontroleerde bestuurders harder dan de voorgeschreven 50 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---