Ingezonden persbericht

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 16-jan-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 17-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4938891.
---

Onder invloed
Dalfsen - Na een blaastest op de Langkamp bleek een 18-jarige autobestuurder uit Dalfsen zaterdagmorgenvroeg onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 425 ug./l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 4 uren.

----------

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 17-jan-2004 07:00 uur
tot Zondag 18-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891
---

Controles veiligheidsgordels
Steenwijk / Giethoorn - Bij diverse controles op het gebruik van de autogordel zijn zaterdag 11 autobestuurders bekeurd.

----------

---- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van Vrijdag 16-jan-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 17-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 -4963891
---

Onder invloed
Deventer - Zaterdagmorgenvroeg blies een 25-jarige autobestuurder uit Zwolle op de IJsselkade 480 ug./l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 4 uren.

----------

Man aangehouden na mishandeling NS medewerker
Deventer - In het NS station aan het Stationsplein werd vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Hij stompte een NS medewerker in het gezicht en in de buik. Het slachtoffer kreeg hulp vanuit het publiek, die de man in bedwang hield in afwachting van de politie. Het slachtoffer liep bij de worsteling letsel aan zijn gezicht en knie op. De Spoorwegpolitie stelde een nader onderzoek in. In de loop van de avond werd de man weer op vrije voeten gesteld. De Nijmegennaar veronderstelde dat het slachtoffer nog in het bezit zou van zijn Verblijfsvergunning, die eerder in de week bij een ander akkefietje was ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en de woordelijke bedreiging dat hij nog wel eens met een pistool terug zou komen.

----------

Aangehouden na traangasbezit
Deventer - Bij een routinecontrole in een auto aan de Boxbergerweg bleek een 31-jarige man uit Apeldoorn vrijdagmiddag in het bezit te zijn van een spuitbusje traangas. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het busje gas werd in beslaggenomen.

----------

---- --

Persberichten politie Salland
van Vrijdag 16-jan-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 17-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 493891.
---

Rijbewijs ingenomen na te hoge snelheid
Heino - Van een 47-jarige autobestuurder uit Heino is vrijdagmiddag op de Lemelerveldseweg het rijbewijs ingenomen. Hij reed met een snelheid van ruim 130 kilometer per uur waar slechts 80 kilometer per uur gereden mag worden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

----------

Aanhouding na bedreiging
Wijhe - Een 17-jarige jongen uit Olst is vrijdagavond laat aangehouden, nadat hij aan de Langstraat een medewerker van een horecagelegenheid woordelijk en in gebaar (snijbeweging langs keel) met de dood had bedreigd. De knaap is in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

----------

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Vrijdag 16-jan-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 17-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.
---

Reeks inbraken in auto's
IJsselmuiden - In de nacht van donderdag op vrijdag werden in IJsselmuiden 15 auto's opengebroken, waarbij voornamelijk autoradio's werden weggenomen. De buit en veroorzaakte schade beloopt in de vele duizenden euro's. Het gaat om de locaties: Boterbloem(1), Rondeweg(2), de Plasweg(1), de Klaver(1), de Gentiaan(2), De A. Schweitzerlaan(2), de Hoepelweg(2), de Korenbloem(1) en de van Diggelenweg(3). Mensen die 's-avonds of 's-nachts iets gezien of gehoord hebben dat met deze inbraken te maken kan hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Er wordt en nader onderzoek ingesteld.
----------

OVERVALLERS PIZZAKOERIERS AANGEHOUDEN >

KAMPEN - Begin deze maand werden na een uitgebreid onderzoek van politie en justitie drie jongens van 16 en 17 jaar uit Kampen aangehouden, voor vier overvallen op pizzakoeriers, in de weken daarvoor. Een vierde knaap in die leeftijd uit Kampen is aangehouden voor de levering van een namaakpistool dat voor afdreiging geschikt was en dat bij die overvallen werd gebruikt . Een vijfde knaap uit Kampen trof voorbereidingen voor een vijfde overval en is daarvoor aangehouden geweest.

De overvallers bestelden een maaltijd, waarna de koeriers naar een door hen opgegeven adres reden. Onderweg werden zij overvallen. Naast het namaakpistool gebruikten de overvallers ook messen. Zij namen de koeriers het bestelde eten, geld en waardevolle spullen (o.a. een gsm), die zij bij zich hadden, af. De knapen verdeelden de buit. In de woningen van de verdachte knapen werden o.a. messen aangetroffen die bij de overvallen werden gebruikt.

De drie overvallers zijn door de Rechter-commissaris in de gevanghouding geplaatst (30 dagen). De knaap die het namaak vuurwapen leverde werd in geschorste (verzekerde) bewaring gesteld. Daarbij dient hij zich aan bepaalde voorwaarden te houden. Zodra hij zich daar niet aan houdt wordt hij opnieuw ingesloten. De vijfde knaap is na verhoor op vrije voeten gesteld.

----------

---- --

Persberichten politie Salland
van Zaterdag 17-jan-2004 07:00 uur
tot Zondag 18-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891
---

Geen relevante informatie

---- --

Persberichten politie Pers Zwolle
van Vrijdag 16-jan-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 17-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.
---

Inbraak in apotheek
Zwolle - Na een alarmmelding bleek zaterdagmorgenvroeg (02.24 u.) ingebroken te zijn in de apotheek aan het Straussplein. Om binnen te komen werd een buitendeur geforceerd. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er weggehaald is. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

----------

Aanhouding na winkeldiefstal
Zwolle - Een 15-jarige jongen uit Staphorst is vrijdagmorgen door beveiligingspersoneel voor diefstal aangehouden in een winkel aan het Maagjesbolwerk. Hij nam een CD/ walkman weg, ter waarde van ruim E 400,00. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

----------

Aanhouding na bedreiging/ vernieling
Zwolle - Nadat hij een ruit had ingegooid bij een coffeeshop aan de Kamperstraat en hij daar bedreigingen had geuit tegen personeel en bezoekers, is vrijdagmorgen een 29-jarige man uit Zwolle aangehouden. Aangezien de man een zogeheten 'veelpleger' is, is hij ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

----------

Ademhalingsmoeilijkheden bij brand
Zwolle - Nadat er vrijdagmiddag brand was uitgebroken in een portiek van een flatgebouw aan de Von Weberstraat, zijn vier vrouwen en twee kinderen (6 weken en ruim 2 jaar) voor nader onderzoek en behandeling naar de Isalaklinieken (Sophia) gebracht. Er was sprake van en vuur in een berging op de begane grond, waardoor er een hevige rookontwikkeling in het trapportaal van de flat (3 etages) ontstond. De 6 aanliggende woningen liepen zodanige roet/ rookschade op dat de bewoners daar niet naar terug konden. Voor hen wordt nieuwe huisvesting gezocht. Er is een (technisch)onderzoek gestart naar de oorzaak van deze brand. Vrijdagavond zijn een groot aantal buurtbewoners gehoord.

----------

Aangehouden na ruzie
Zwolle - Zaterdagmorgenvroeg (04.06 u.) is een 24-jarige man uit Zwolle op de Voorstraat aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij kreeg ruzie met een andere man in een horecagelegenheid die zich op straat voortzette. De mannen werden gescheiden. Kort daarna kwam de 24-jarige verhaal halen bij de dienstdoende politiemensen en gooide een snackbakje met saus in hun richting. Van hem werd gevorderd zich te verwijderen. Hieraan voldeed hij niet, waarop hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en kwam er pepperspray aan te pas om hem in bedwang te krijgen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het opdringende publiek dat zich met de aanhouding dreigde te bemoeien werd met een diensthond op afstand gehouden.

----------

---- --

Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen1
van Zaterdag17-jan-2004 07:00 uur
tot Zondag 18-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891
---

Onder invloed bij aanrijding
Hardenberg - Bij een verkeersongeval op de Europaweg bleek zaterdagmorgen (11.15 uur) een 47-jarige man uit Hogenweg onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 1105 ug./l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 14 uren. Hij reed een, van een parkeerplaats, wegrijdende auto uit Bergentheim aan. Door deze aanrijding raakte nog een geparkeerde auto van een Hardenberger beschadigd.

----------

Aanhoudingen na melding woninginbraak
Dedemsvaart - Na een melding van een inbraak in een woning aan de Sportlaan werden zondagmorgen (04.33 uur) een 15-jarige meisje en een 17-jarige jongen uit de gemeente Hardenberg aangehouden. De buurman van de afwezige bewoners van het betreffende huis ontdekte de twee bij de woning, belde de politie, en ging achter de knaap aan. Het meisje werd in de woning aangetroffen. De voordeur bleek te zijn vernield. Op dit moment is nog niet duidelijk of er ook iets wordt vermist. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

----------

---- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van Zaterdag 17-jan-2004 07:00 uur
tot Zondag 18-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891
---

Verzet na aanhouding
Deventer - Tegen een 19-jarige autobestuurder uit Schalkhaar is zondagmorgenvroeg (04.45 u.) proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en verzet bij zijn aanhouding. Op de Maasstraat bleek na een blaastest dat hij alcohol had gedronken. Daarbij blies hij 345 ug./l. Aan zijn aanhouding en overbrenging naar het politiebureau weigerde hij echter mee te werken. Na een korte worsteling werd hij geboeid naar het bureau gebracht. Hij werd tijdelijk ingesloten en na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

----------

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Zaterdag 17-jan-2004 07:00 uur
tot Zondag 18-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891
---

Geen relevante informatie.

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 16-jan-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 17-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.
---

Pogingen overval op vrouwen
Tuk - Een onbekende man bedreigde vrijdagmorgen (11.43 uur) een 65-jarige bewoonster van de Olde Hof. Nadat er gebeld was opende zij de deur. Op dat moment dringt een man met een paraplu naar binnen. Over zijn hoofd had hij een bivakmuts. Hij maant de vrouw zich gedeisd te houden en zegt dat hij haar anders zal verwonden met een onbekend voorwerp dat hij in de andere hand houdt. Het slachtoffer dacht dat het een geintje was en probeerde de man de muts van het hoofd te trekken, waarop deze er vandoor ging. Het gaat om een blanke man met donker haar en een bol hoofd. Hij is naar schatting 1.80 - 1.85 lang en heeft een fors postuur. Hij droeg een geblokte ('houthakkers') jas of shirt. De paraplu had witte en zwarte banen.

----------
Tuk - Vrijdagavond (rond 19.00 uur) vindt aan de Bergsteinlaan een soortgelijk voorval plaats bij een 66-jarige vrouw op dezelfde wijze wordt bedreigd. Dit slachtoffer opent de deur slechts op een kiertje en ziet kans de deur, voor een man met bivakmuts, dicht te duwen. Ook hij gaat er dan vandoor.

Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze zaken te maken kan hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

----------

Controles fietsverlichting
Steenwijk - Bij diverse controles in de stad zijn vrijdagavond 10 fietsers bekeurd omdat zij geen (deugdelijke) verlichting voerden.

----------

---- --

Persberichten politie Zwolle
van Zaterdag 17-jan-2004 07:00 uur
tot Zondag 18-jan-2004 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891
---

Aanhoudingen na diefstal uit IJsselhal
Zwolle - Na afloop van het Trekker-trek-evenement in de IJsselhallen aan de Veemarkt vond een groep bezoekers het zaterdagavond nodig om een salontafel mee te nemen. Het lukte de aanwezige beveiligingsmensen, gelet op de grootte van de groep en de staat van dronkenschap waarin die verkeerde, niet om de 18 mannen tegen te houden. De tafel werd meegenomen in de bus waarin zij naar huis terugkeerden. In Harderwijk werd de bus tot stoppen gedwongen en naar het politiebureau gereden. Daar werden de mannen, afkomstig uit Putten, Ermelo en Harderwijk (allen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar) gehoord. Geen van allen 'kon' verklaren hoe die tafel toch in de autobus terecht was gekomen. De tafel ging terug naar Zwolle. De mannen werden kort gehoord en hun namen genoteerd. Vooralsnog is deze zaak hiermee afgedaan.

----------

Proces-verbaal na vernieling
Zwolle - Tegen drie mannen uit Kampen en IJsselmuiden (19, 18, 17) is zondagmorgen proces-verbaal opgemaakt voor vandalisme. In een toilet van popcentrum Hedon aan de burgemeester Drijbersingel vernielden zijn een kraan

----------

Aanhouding na mishandeling en vernieling
Zwolle - Zondag, kort na middernacht werd de politie geroepen bij een conflict in een woning aan de Enkstraat. De bewoonster had onenigheid gehad met een 33-jarige man uit Zwolle die bij haar op bezoek was geweest. Terwijl de agenten met de bewoonster binnen stond te praten belde deze man aan. Kort daarna slaat deze man de ruit van de voordeur in. Hij wordt door de politiemensen aangesproken en aangehouden waarbij hij zich verzet en de bewoonster belaagt. Daarbij kwam de 50-jarige vrouw ten val en liep letsel aan een heup op. Er moest pepperspray aan te pas moet komen om hem in bedwang te krijgen. Bij overbrenging naar het bureau bespuugde de man de politiemensen. Bij de worsteling in de woning en tijdens het transport liep één van de politiemensen een gebroken middenhandsbeentje op. De aangehouden man is ingesloten. De bespuugde en de gewonde politiemensen deden aangifte tegen hem. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

----------

Aanhoudingen na openlijk geweld
Zwolle - Na vernielingen in het winkelcentrum aan de Klokkengieterlaan zijn zaterdagavond twee jongens (15 en 18 jaar) uit Zwolle aangehouden. Zij vernielden een berging van winkelwagentjes, een elektriciteitskastje, een afvalbak en een deur. Zij waren onder invloed van alcohol en maakten deel uit van een groep van meerdere jongens en meisjes. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en de schade zal op hen verhaald worden.

----------
Zwolle - Op de Eikenlaan werden zondagmorgen (06.00 u.) twee mannen uit Zwolle (22 en 25 jaar) aangehouden voor vernieling. Aan de Burgmeester Drijbersingel vernielden zij een ruit van en bushokje en daarna in de Eikenlaan een straatnaambord. Een passerende getuige ging achter de mannen aan en hield de politie via zijn gsm op de hoogte waar zij zich ophielden. Zij werden ingesloten. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. De aangerichte schade wordt aan hen doorberekend.

----------

Aangehouden na verstoring openbare orde
Zwolle - Zondagmorgenvroeg is een 18-jarige man uit Wezep aangehouden omdat hij op vordering van de politie weigerde te vertrekken. Bij herhaling viel hij andere vertrekkende bezoekers van een discotheek aan de Schellerbergweg lastig en zocht hij ruzie. Hij werd ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor verstoring van de openbare orde en zijn weigering te vertrekken.

--------

---- --