1e persbericht van zondag 18 januari 2004

Eindhoven 18-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor vasthouden ex-vriendin

Een man van 27 jaar uit Eindhoven is zondagochtend rond 2.00 uur in een woning in Eindhoven-Gestel aangehouden. Hij zou daar zijn 18-jarige ex-vriendin uit Reusel tegen haar wil hebben vastgehouden. De man is meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Eindhoven: Billenknijper opgepakt

Op het Stratumseind is rond 3.00 uur een 27-jarige man uit Best aangehouden. Hij zou kort daarvoor op de Smalle Haven een 18-jarige Eindhovense in haar billen hebben geknepen. Toen ze daar wat van zei, bedreigde de man haar met de dood. De vrouw is naar surveillerende agenten gegaan, en die hebben de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Een 40-jarige Eindhovenaar is zondagochtend rond 2.30 uur aangehouden op het Stratumseind. Hij zou drugs hebben verkocht aan een andere man. Toen agenten hem fouilleerden, had hij een verboden mes bij zich. Uit een uitgebreidere fouillering op het politiebureau bleek dat de man 11 bolletjes cocaïne bij zich te hebben. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man bedreigt buurman

Een man van 31 jaar is zaterdagavond rond 21.30 uur in zijn woning in Eindhoven-Strijp aangehouden. Hij zou kort daarvoor tegen de voordeur van zijn 34-jarig buurman hebben getrapt en zijn buurman met de dood hebben bedreigd. De twee hebben al langer een conflict. De verdachte had gedronken. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een 46-jarige man uit Eindhoven is zondagochtend rond 4.30 uur aangehouden omdat hij op de Aalsterweg in een auto zonder verlichting reed. Toen agenten hem daarop aanspraken, roken ze een alcohollucht. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van ruim 1,60 bleek te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Woning-insluiping

Bij een insluiping in een woning aan de Mierloseweg is een portemonnee met 150 euro gestolen. Dat gebeurde zaterdag tussen 11.45 en 12.45 uur. De achterdeur van de woning heeft in die tijd open gestaan.

Helmond: Inbraak in huis

Bij een inbraak in een woning aan de Dierdonkse Heide zijn een computer en een digitale camera weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 00.30 en 9.15 uur. Een raam aan de voorkant van de woning is opengebroken.

Waalre: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Van Baarlaan zijn enkele houten beeldjes en een jas weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 13.00 en 21.00 uur. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Bergeijk: Extra surveillances hebben succes

Een 22-jarige man uit Bergeijk is zondagochtend rond 3.15 uur op heterdaad betrapt terwijl hij op de Nieuwstraat een kastje van de Gasunie aan het vernielen was. Dat werd door surveillerende agenten gezien, waarop de man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 22-jarige man uit Hoogeloon werd even later op de Nieuwstraat aangehouden. Hij reed dronken op een fiets en had daarbij de hele weg nodig. Hij is na zijn aanhouding weer heengezonden. De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in en rond het uitgaansgebied van Bergeijk extra gesurveilleerd omdat daar de laatste tijd geregeld vernielingen plaatsvinden.

Reusel: Rijbewijs kwijt

Een 19-jarige man uit Reusel is zondagochtend rond 3.45 uur aangehouden op de Lensheuvel in zijn woonplaats. Hij reed daar in een auto zonder verlichting. Agenten spraken hem daarop aan, waarop ze een alcohollucht roken. Uit een ademanalyse op het bureau bleek de man een promillage van ruim 1,85 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Valkenswaard: Man aangehouden na slaan agent

Een man van 21 jaar uit Bakel is zondagochtend rond 2.15 uur aangehouden op de Beiaardstraat. Hij had daar, door een open portierraam, een politieman een vuistslag in diens gezicht gegeven. Dat gebeurde nadat andere agenten tegen de man hadden gezegd dat hij van de straat op de stoep moest gaan staan. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Valkenswaard: Insluiping in woning

Bij een insluiping in een woning aan De Vlasakker zijn een spelletjescomputer, enkele dvds en een mobiele telefoon weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 17.45 en 18.45 uur. Een raam aan de achterkant van het huis stond open.

Geldrop: Auto weg na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan het Herdersveld zijn een laptop, enkele honderden euros contant geld en autosleutels weggehaald. Met die sleutels werd vervolgens een bij het huis geparkeerde zwarte Jaguar S-type 3.0 V6 (94-HH-HR) weggehaald. Dat gebeurde zaterdag rond 8.30 uur. Een raam aan de voorkant van de woning is geforceerd.

Oirschot: Verdachte van autodiefstal aangehouden

Een 20-jarige man uit Oirschot is zaterdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden op Het Luiwerk. Agenten zagen hem daar rijden in een auto die in de nacht van vrijdag op zaterdag was gestolen vanaf de Steenstraat in Eersel. De man had bij zijn aanhouding 34 xtc-pillen bij zich. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Handel: Dronken automobilist rijdt in sloot

Een man van 33 jaar uit het Schotse Edinburgh is zaterdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Heereveldseweg. Rond 19.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op de kruising Heereveldseweg/Oude Dompweg een auto in de sloot was gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen, was er niemand meer bij de wagen. Vijf minuten later kwam de bestuurder opdagen. Hij had de kruising te laat opgemerkt en was rechtdoor in de sloot gereden. Omdat de man naar alcohol rook, is hij meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van ruim
1,25 te hebben, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Veldhoven: Bestolen van beurs

Een 32-jarige vrouw uit Veldhoven is zaterdagmiddag rond 16.30 uur bestolen van haar portemonnee met 300 euro en een bankpasje. Toen de vrouw wilde betalen bij een winkel aan de Pleintjes, merkte ze dat de beurs was weggehaald uit haar tas.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Kemphaan zijn een fotocamera, een videocamera en een laptop weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 16.15 en 21.45 uur. De achterdeur was opengebroken.

Veldhoven: Geld en sieraden gestolen

Zaterdag tussen 12.30 en 23.45 uur is ingebroken in een woning aan de Tweeberg. Daarbij werden ongeveer 200 euro en sieraden weggehaald. Een toegangsdeur aan de achterkant van het huis is opengebroken.