Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

18 januari 2004

Ermelo- mishandeling jongeman

Kreeg de politie rond 03.15 uur een melding, dat in de buurt van de Harderwijkerweg een jongen in elkaar geslagen was en dat hij zich in een tuin had verstopt. Na enig zoeken werd de jongeman aangetroffen. Hij had onder meer een bloedneus en gaf aan mishandeld te zijn bij een horecagelegenheid. De verdachten waren inmiddels verdwenen en maandag wordt een aangifte van de jongeman opgenomen.

Harderwijk - verkeerd aangesloten kachel

Kreeg de alarmcentrale op zaterdag rond 16.00 uur een melding dat er bij het bedrijfsverzamelgebouw aan de Schimmelstraat rook uit het dak kwam in plaatst van uit de schoorsteen. Brandweer en politie stelden een onderzoek in waaruit bleek, dat één van de gebruikers en houtkachel onjuist had aangesloten. Hij kreeg van de brandweer een stookverbod.

Nunspeet - dronken man ramt verkeersbord

Een 25-jarige Nunspeter is vannacht aangehouden nadat hij rond 01.55 uur in beschonken toestand een verkeersbord ramde onder de ogen van agenten die hem net wilden controleren.
De politie had een melding gekregen, dat er op de Elspeterweg vermoedelijk een dronken man reed. Surveillerende agenten stelden een onderzoek in en zagen de bewuste auto rijden. Op het moment, dat zij de bestuurder een stopteken wilden geven zagen zij, dat de man een informatiebord rechts naast de weg aanreed, maar kennelijk toch wilde doorrijden.De agenten lieten de man stoppen en zagen, dat hij onvast ter been was. De blaasproef op het politiebureau leverde een score van 1.3 promille op en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Harderwijk- assistentie politie Zwolle i.v.m. diefstal

De politie heeft gisterenavond rond 22.45 op verzoek van de politie Zwolle op de A 28 een bus met inzittenden aangehouden, die verdacht werden van onder andere diefstal van een hangtafel. De persunit van IJsselland heeft hierover een persbericht gemaakt.

Harderwijk - tweetal verdacht van vernieling ruit

Werd rond 23.30 uur de vernieling van een ruit aan de Smedestraat gemeld. Aan de hand van getuigenverklaringen werd een onderzoek naar de verdachte ingesteld. Deze, een 27-jarige Elburger, werd even later bij een opstootje in de Jufferstraat aangetroffen. Hij werd aangehouden en kort daarop meldde zich een 29-jarige plaatsgenoot, die mogelijk ook bij het voorval betrokken zou zijn geweest. Beiden zijn ingesloten.

Einde berichten

---- --