Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

18 januari 2004

Wenum Wiesel - inbraak, verdachten aangehouden

Werd zaterdag omstreeks 18.30 uur kennis gegeven, dat er werd ingebroken bij een woning aan de Wieselseweg. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse en onderweg werd en auto gesignaleerd, die mogelijk bij de inbraak betrokken was. De bestuurster een 39 jarige vrouw uit Apeldoorn werd aangehouden. Even later kon in de omgeving van de woning een 45-jarige man uit Bosnië worden aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten. Bij controle bleek de man nog een straf van 100 dagen moest uitzitten.

Apeldoorn - parkeercontrole

Tijdens controles in en rond het centrum werden gisterenavond ruim 70 bekeuringen uitgeschreven. Vooral op de Beekstraat, hoofdstraat, Nieuwstraat en roggestraat hielden automobilisten zich niet aan de geldende regels. Ook bij schouwburg Orpheus werden automobilisten bekeurd.

Apeldoorn - zeer onrustige nanacht, 5 aanhoudingen

De politie heeft in de nanacht haar handen vol gehad aan diverse opstootjes, vechtpartijen en vernielingen. Door de oproerkraaiers weg te drijven kwam er weer enige rust. In totaal zijn er bij de diverse incidenten 5 personen aangehouden.

De problemen ontstonden rond 03.10 uur aan de Hoofdstraat waar een 26-jarige Apeldoorner werd aangehouden die bij een vechtpartij in een horecagelegenheid betrokken was.Hij werd aangehouden en ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in.

Enige minuten later werd een mishandeling van twee jongens gemeld. Eén van hen een 17-jarige jongeman had onder meer een gebroken tand opgelopen en kon de politie de verdachte aanwijzen. Toen de politie deze 27-jarige Apeldoorner wilde aanhouden bemoeiden zijn vrienden zich hiermee. De politie wist de man uiteindelijk in te sluiten. Het tweede slachtoffer moet nog aangifte doen.

Na e sluitingstijd van de horeca bleef het vervolgens erg onrustig in de binnenstad. Diverse groepen jongeren zorgden voor allerlei opstootjes en om verder escalatie te voorkomen werd besloten de jongeren uit het centrum richting de Kerklaan te verwijderen. Hiervoor werd zo'n beetje al het personeel van de nachtdienst inclusief een politiehond ingezet. Een en ander ging gepaard met het nodige geschreeuw en gejoel en toen een agente in het nauw werd gedreven is de politiehond ingezet om haar te ontzetten. Hierbij liep één van de jongeren (20 jaar) een beet op en is later, nadat hij was aangehouden voor belediging door een arts bekeken, maar behoefde geen verdere behandeling.

Kort daarvoor kwam een melding dat een jongeman was neergeslagen op de Hoofdstraat. Het 22-jarige slachtoffer, zo bleek uit een eerste onderzoek was met een vriend op de fiets op weg richting huis toen enkele jongeren bij hen achterop wilden meerijden. Toen het tweetal aangaf hier niet van gediend te zijn ontstond er een vechtpartij en werd het slachtoffer waarschijnlijk met een fles neergeslagen. Hier liep diverse kneuzingen en een gebroken neus op. Aan de hand van opgegeven signalementen werden drie Apeldoorners (16, 20 en 20) verdacht van dit feit aangehouden.

Aan het eind van deze drukke nacht bleken er bij een restaurant op het Marktplein een paar ruiten te zijn vernield.

Einde berichten

---- --