Politie Drenthe

Zondag 18-01-04

Assen 18-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Rookmelders maken bewoners wakker bij boerderijbrand

LINDE - De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.30 uur een melding van een uitslaande boerderijbrand aan de Burgemeester Jansstraat. De 28-jarige bewoner en 26-jarige bewoonster werden plotseling wakker van de rookmelders. De bewoners hebben hun beide kinderen mee naar buiten genomen en via de buren het alarmnummer 1-1-2 gebeld. De woning was helaas niet meer te redden. Doordat de brandweer kordaat optrad, kon de schuur worden behouden. Het vee werd vroegtijdig naar buiten gedreven en in veiligheid gebracht. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Politie houdt jongen aan op verdenking van diefstal

HOOGEVEEN - De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen in zijn woning aangehouden op verdenking van diefstal. De 17-jarige eigenaar van de goederen uit Hoogeveen deed zaterdagochtend aangifte van de diefstal van onder meer een videorecorder en een stereoset. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Politie houdt alcomobilisten aan
ASSEN - De politie heeft zaterdagnacht rond 5.30 uur een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Assen aangehouden aan de Rolderstraat. Op het politiebureau blies de beschonken bestuurder 240 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal mee naar huis en een rijverbod. EMMEN - Zondagmorgen rond 7.00 uur heeft de politie een 52-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Leemkoelen wegens het rijden onder invloed. De man is meegenomen naar het bureau en blies daar 535 ugl. (ongeveer 1.2 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een snelrecht dagvaarding uitgereikt.

Man aangehouden wegens rijgedrag

EMMEN - Een 26-jarige man uit Balkbrug is zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur aangehouden aan de Druwerbrink. De man verleende aan de Brinkenweg geen voorrang aan een politieauto die de Deverbrink wilde oprijden. Toen de agenten de man wilden aanspreken, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens roekeloos rijgedrag.

Boete wegens ontbreken apk-keuring en verzekering

HOOGEVEEN - De politie heeft zaterdagavond rond 22.15 uur een 47-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Stephensonstraat. Hij reed rond in een personenauto die niet APK gekeurd was en bovendien onverzekerd. Het voertuig is achter het politiebureau gestald totdat de eigenaar een geldige verzekering heeft afgesloten. De verdachte kreeg voor beide feiten een transactie uitgereikt.

Politie klokt hardrijder
EMMEN - Een 21-jarige jongeman uit Emmen is zaterdagavond omstreeks 23.45 uur aan de Hondsrugweg geklokt door de politie. De bestuurder reed met een snelheid van 90 km/uur vanuit het centrum richting de Rietlanden, waar 50 is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal mee.

Politie vindt gestolen elektrische rolstoel terug

ASSEN - Een 76-jarige vrouw uit Assen deed aangifte bij de politie omdat haar elektrische rolstoel was gestolen. De rolstoel was zaterdagavond in een afgesloten portiek gezet aan de Cort van der Lindenstraat. Agenten hebben tijdens de nachtdienst de rolstoel teruggevonden aan de Geulstraat. De rolstoel is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt winkeldievegge aan
ASSEN - Een 44-jarige vrouw uit Veendam is zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur aangehouden bij een winkel aan het Forum. Een 46-jarige man uit Assen heeft haar overgedragen aan de politie. Hij deed aangifte van diefstal. De verdachte bleek tijdschriften en chocolade te hebben meegenomen zonder te betalen. De winkelwaarde bedraagt 16,95. Na overleg met Justitie is een dagvaarding uitgereikt en proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt stenengooier(s) aan
UBBENA - Zaterdagavond rond 23.30 uur hebben burgers aan de Asserstraat twee jongens overgedragen aan de politie. De jongens uit Zeijen (beiden 16 jaar oud) werden verdacht van vernieling. De jongens werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Eén van de verdachten verklaarde met een steen naar een lantaarnpaal te willen gooien, maar raakte daarbij een geparkeerde auto. De jongens zijn geschrokken weggefietst, maar werden ingehaald door de eigenaar van de auto (leeftijd onbekend). Aangezien er geen opzet in het spel bleek te zijn, werd afgesproken dat de stenengooier de schade zal vergoeden. Doet hij dat niet vroegtijdig, wordt er alsnog proces-verbaal opgemaakt.

Politie hoort verdachte van vernieling
KLAZIENAVEEN - Een 22-jarige jongeman uit Klazienaveen is zaterdagnacht omstreeks 3.45 uur aangehouden aan de Langestraat op verdenking van vernieling. De politie hoorde even daarvoor een karde knal vanuit het centrum en ging polshoogte nemen op de parkeerplaats vlakbij de bibliotheek. Getuigen verklaarden dat een jongeman met een grote rijdende container een ruit had vernield van een winkel. Vervolgens duwde de verdachte de container tegen een geparkeerde auto, waardoor er een deuk aan de achterzijde ontstond. De jongeman werd ingesloten voor verhoor. Een conflict eerder op de avond tussen een aantal jongeren is vermoedelijk de oorzaak.

Verboden toegang voor onbevoegden
DE WIJK - De politie kreeg zaterdagochtend rond 9.00 uur een melding van jongeren die met tegels de ruiten probeerden in te gooien bij een sportzaal aan de Luchtenstein. Toen de politie ter plaatse was, werden de jongeren niet aangetroffen. Na een zoekactie trof de politie een groepje andere jongeren aan op het schoolplein aan de Kaag. De jongens uit Hoogeveen (gemiddelde leeftijd 15 jaar) kregen een proces-verbaal ter zake artikel 461 SR, verboden toegang voor onbevoegden.

Beschonken, baldadige jongeman aangehouden
ZUIDLAREN - Politieagenten kregen zaterdagnacht rond 1.45 uur de melding van een vernieling aan de Stationsweg. Twee portiers hebben de verdachte, een 19-jarige jongen uit Zuidlaren, overgedragen aan de politie. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De portiers hadden gezien dat de verdachte met zijn vuist tegen de buitenspiegel van een geparkeerde auto sloeg. De verdachte kreeg een bekeuring wegens vandalisme/baldadigheid. De jongen had het nodige alcohol genuttigd en werd door de politie naar huis gebracht.

Hardleerse wildplasser aangehouden
HOOGEVEEN - Een 18-jarige jongeman uit Stuifzand gaf zaterdagnacht rond 3.00 uur aan dat hij moest plassen. Hij vroeg aan surveillerende agenten op de Markt of hij een bon kreeg, als hij op straat zou plassen. De agenten hebben daarop bevestigend geantwoord. Even later zagen de agenten dat deze jongeman een eindje verderop tegen de supermarkt aan stond te plassen. Toen de jongeman een bekeuring werd toegezegd, weigerde hij zijn naam te noemen. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat de verdachte zijn naam had gegeven, is hij met een proces-verbaal de deur uitgegaan.

Toezicht op verkeer en hangplekken
MEPPEL/NIJEVEEN - De politie heeft zaterdagavond diverse controles gehouden op verkeer en hangplekken onder meer aan de Grote/Kleine Akkerstraat in Meppel en in Nijeveen aan het Binnenveen. Aan de Akkerstraat werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren terwijl er een stilstandverbod geldt. Daarnaast werden in Meppel zeven bekeuringen uitgedeeld wegens het fietsen zonder licht. In Nijeveen en Meppel werden diverse hangplekken voor jongeren gecontroleerd. Er werden geen overtredingen gesignaleerd.
ASSEN - Aan de Brinkstraat bekeurde de politie in de nacht van zaterdag op zondag 10 personen die zonder licht fietsten.

Woninginbraken
ASSEN - Tussen zaterdag 14.00 uur en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Smetanalaan. Uit de woning is onder meer geldbedrag, een satelliet receiver en een digitale camera weggenomen. De inbreker is via het raam binnengekomen. Een 37-jarige man uit Assen deed aangifte.

Diefstal uit bejaardentehuis
EELDE - Aan de Hooiweg is zaterdagmiddag rond 12.15 uur ingebroken in een bejaardentehuis. Er is een aantal kluisjes van het personeel opengebroken. Er werd onder meer een portemonnee en pasjes meegenomen. Een 25-jarige vrouw uit Assen deed aangifte.

Invordering rijbewijs
MEPPEL - De politie heeft het rijbewijs van een 42-jarige man uit Meppel ingevorderd. De man reed met zijn personenauto over de N851 bij Meppel. De toegestane snelheid is daar 80 km/uur. Zijn gemeten snelheid, na correctie, was 132 km/uur.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoonnummer 06-52528533.