Politie Drenthe

Aanhoudingen wegens belediging politieagenten

Assen 18-01-2004 - Politie in het Nieuws

ZUIDLAREN - Een 17-jarige jongeman uit De Groeve werd zaterdagnacht omstreeks 2.30 uur aangehouden wegens belediging van een politieagent. De verdachte stond voor een café op de Brink toen hij zijn middelvinger opstak naar de agent. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

MEPPEL - Zaterdagnacht omstreeks 2.30 uur surveilleerden politieagenten aan de Markstraat. Vanuit een groepje mensen riep een 26-jarige man uit Meppel hé fuckers naar de agenten. Zijn gegevens werden genoteerd en de man kreeg een proces-verbaal toegezegd wegens belediging. Hij was het niet met de agenten eens en bedreigde hen. De verdachte verzette zich hevig, maar is vervolgens geboeid naar het politiebureau overgebracht. Ook vrienden van de verdachte gingen zich met het geheel bemoeien. Na overleg met Justitie is de verdachte gehoord en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

BORGER - Een 27-jarige man uit Borger krijgt een proces-verbaal wegens belediging van een politieagent. De agent vroeg zaterdagnacht rond 4.30 uur tijdens een controle aan de Hoofdstraat een tegemoetkomende fietser om te stoppen. De jongen fietste gewoon door en stak zijn middelvinger op. Toen de agent de jongeman hierop wilde aanspreken, ging hij er op zijn fiets vandoor. Na een achtervolging troffen de agenten de fiets van de jongen aan. Na een onderzoekje werd bekend wie de verdachte was. Hij krijgt alsnog een proces-verbaal voor belediging.