Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/1)

Bergen op Zoom, zondag 18 januari 2004

Politie stelt onderzoek in bij eenzijdig ongeval

DINTELOORD: Zondagochtend 18 januari vond omstreeks 7.30 uur op de Steenbergseweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 22-jarige automobilist uit Tholen, die vanuit de richting Dinteloord in de richting Steenbergen reed, raakte de macht over zijn stuur kwijt toen hij met zijn wiel in de berm terecht kwam. Zijn voertuig reed enkele tientallen meters verderop bij een uitrit tegen het talud, sloeg vervolgens over de kop en gleed hierna naar beneden. De brandweer heeft de bestuurder uit het voertuig moeten bevrijden. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis. De man heeft vermoedelijk hersenletsel opgelopen.

Vrouw op brute wijze beroofd van handtas

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond deed een 64-jarige vrouw uit Bergen op Zoom bij de politie aangifte van beroving. Toen zij die avond omstreeks 19.30 uur langs het fietspad nabij het Zonneplein in de richting van de supermarkt liep, werd zij plotseling door een fietser op grove wijze bij haar tas gepakt. Uiteindelijk werd ze tegen de grond gesleurd, waarna de man er met haar tas vandoor ging. De vrouw is behoorlijk geschrokken van het gebeurde en bovendien heeft ze schaafwonden opgelopen aan haar handen, haar rechter knie en elleboog.

Politie houdt twee mannen aan voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond werden kort na middernacht een 22-jarige en een 19-jarige man uit Bergen op Zoom door de politie aangehouden voor bedreiging van de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Lievevrouwestraat. De mannen was vorige week de toegang tot het café ontzegd, omdat de mannen een van de klanten bedreigden en sloegen. Ze werden toen door de eigenaar verwijderd, waarbij hij al enkele dreigementen kreeg toegevoegd. Ze kregen toen van de eigenaar het verbod zich wederom in de zaak te vertonen, in ieder geval voor de duur van enkele weken. Vrijdagavond kwamen de twee echter wederom binnen. Toen de portier de mannen uit de zaak wilde verwijderen, begonnen ze wederom de eigenaar te bedreigen en zijn partner uit te schelden. De politie, die ter plaatse is geroepen, heeft de beide mannen op het politiebureau ingesloten. De twee zijn zaterdag omstreeks het middaguur weer op vrije voeten gesteld.

Geen buit na winkelinbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een winkel aan de Populierlaan. Een zijdeur van de winkel werd geforceerd, waarna de daders wisten binnen te komen en het kantoor en de kassa doorzochten. Omdat op beide lokaties geen waardevolle goederen werden aangetroffen, werd uiteindelijk niets ontvreemd en bleef de eigenaar van de winkel met slechts de braakschade achter.

Goed beveiligde woning houdt inbrekers buiten

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond tussen 18.45 uur en 20.30 uur hebben onbekenden geprobeerd de ramen aan de achterzijde van een woning aan de Mimosastraat te forceren. Daarnaast heeft men getracht de achterdeur open te breken, waarbij tevens een breuk is ontstaan in de dubbele beglazing. Omdat men er desondanks niet in slaagde binnen te komen, is uit de woning uiteindelijk niets ontvreemd.

Mountainbiker gewond

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Heimolen. Een 45-jarige mountainbiker uit Bergen op Zoom lette tijdens het fietsen meer op het wegdek dan op zijn omgeving en reed vervolgens achterop een stilstaande vrachtauto. De fietser raakte hierbij dusdanig gewond dat hij voor behandeling naar het Lievensbergziekenhuis werd vervoerd.

Politie verdenkt dronken bestuurder tevens van woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen omstreeks 6.45 uur werd door de politie op de Guido Gezellelaan de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige man uit Bergen op Zoom, bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. De uitslag van de blaasproef die hij aflegde op het bureau van politie gaf een uitslag van 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal. Verbalisanten constateerden echter dat het signalement van deze bestuurder sterke overeenkomsten vertoonde met dat van de dader van een poging tot inbraak in een woning aan de Burgemeester Hulshofstraat te Bergen op Zoom, die omstreeks 5.15 uur had plaatsgevonden. De bewoner, die wakker was geworden van het inslaan van een ruit, had de verdachte zien wegvluchten en het signalement doorgegeven aan de politie. Voordat de 32-jarige man het bureau had kunnen verlaten, werd hij wederom door de politie aangehouden, maar nu voor de poging tot inbraak. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt woninginbraken

PUTTE: Een woning aan de Bevrijdingslaan werd vrijdag in de loop van de dag bezocht door het dievengilde. De daders kwamen de woning binnen door het keukenraam aan de achterzijde van de woning open te wrikken en doorzochten vervolgens de gehele woning om uiteindelijk met een hoeveelheid sierraden te vertrekken. De politie heeft buurtonderzoek verricht en daarnaast door medewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek de aangetroffen sporen laten onderzoeken.

OSSENDRECHT: Op dezelfde dag werd tussen 14.00 en 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Peeberg. In dit geval kregen de daders toegang tot de woning door een keukenraam aan de achterzijde van de woning te forceren. Hierbij brak de dubbele beglazing van het raam. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Uit de woning werden geld en sierraden ontvreemd. Ook hier werd een technisch onderzoek ingesteld. De politie houdt er rekening mee dat beide woninginbraken door dezelfde daders zijn gepleegd.

Politie bekeurt voor rijden onder invloed

OSSENDRECHT: Vrijdagavond werd kort voor 21.00 uur aan de Putseweg bij een gezamenlijke controle van de Koninklijke Marechaussee Hoogerheide en het politieteam Woensdrecht een 19-jarige automobilist uit Antwerpen gecontroleerd. Omdat de man te veel gedronken had (360 ug/l) werd hij met een transactie van 310 euro en een rijverbod van 3 uur naar huis gestuurd.

OUDENBOSCH: Zaterdagavond omstreeks 18.45 uur reed een 48-jarige man uit Standdaarbuiten over de Markweg, toen hij door de politie werd onderworpen aan een alcoholcontrole. De man bleek zo veel gedronken te hebben (750 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

ZEGGE: In de vroege morgen van zaterdag controleerde de politie omstreeks 2.00 uur een 32 jarige man uit Roosendaal op verdenking van het besturen van een bestelauto, terwijl hij onder invloed van alcohol was. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar een ademanalyse werd afgenomen. Daaruit bleek dat de bestuurder boven de toegestane limiet zat (320 ug/l). Met een bekeuring en een rijverbod op zak kon hij weer huiswaarts.

Winkeldief aangehouden

SINT-WILLEBRORD: Een 46-jarige vrouw uit Sint Willebrord werd vrijdagmiddag door personeel van een supermarkt betrapt op winkeldiefstal. De vrouw, die voor ruim 65 euro aan kruidenierswaren had ontvreemd, werd hiervoor door de politie aangehouden. Zij kreeg een AU-dagvaarding uitgereikt.

Politie houdt dronken doorrijder aan

ROOSENDAAL: Vrijdagavond omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist, na een aanrijding te hebben veroorzaakt in de Puitenbroekstraat, uit zijn auto was gestapt en zijn reis te voet had vervolgd. De gedupeerde automobilist zette samen met de politie de achtervolging in, waardoor de dader enkele straten verderop kon worden aangehouden. De 35-jarige man uit Zegge probeerde zich op alle mogelijke manieren van de domme te houden. Zo bleek hij in de tussentijd zelfs al telefonisch bij de politie melding te hebben gemaakt van diefstal van zijn auto. Het mocht echter niet baten: door alle uitvluchten sprak de man zichzelf voortdurend zo tegen dat hij door de mand viel en uiteindelijk toegaf zelf verantwoordelijk voor de aanrijding te zijn geweest. Hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Tasjesroof verijdeld

ROOSENDAAL: Een 63-jarige vrouw uit Roosendaal werd vrijdagavond omstreeks 23.15 uur op de Brugstraat slachtoffer van een poging tot tasjesroof. Zij liep samen met haar man over straat toen een onbekende plotseling aan haar handtas begon te trekken. Omdat de vrouw de tas stevig vasthield en haar man direct ingreep, maakte de dader zich uiteindelijk onverrichterzake uit de voeten. De man hield aan de duw- en trekpartij een schaafwond over.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Op zaterdag 17 januari werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Breitnerlaan. De daders sloegen aan de achterzijde van de woning een ruit in en doorzochten vervolgens de gehele woning. Uit de woning werden sierraden ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en medewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek een onderzoek laten instellen naar de aangetroffen sporen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: In da nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf de Jan Vermeerlaan auto ontvreemd. Het betreft een rode Honda Civic. De eigenaar, die afkomstig is uit Nieuw Vossemeer, heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan.

Trottoirtegel mist bejaarde vrouw op een haar

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 1.00 en 2.30 uur de ruit van een woning aan de Passenberg vernield. Het betrof hier een ruit van een slaapkamer, waar op dat moment een 87-jarige vrouw lag te slapen. De trottoirtegel waarmee de ruit werd ingegooid, kwam op slechts enkele centimeters van haar bed terecht. Op de Passenberg worden de laatste tijd, mede door de wegwerkzaamheden die daar momenteel gaande zijn, meerdere vernielingen gepleegd. De politie neemt de vernieling serieus.

Bron: Manon Ostendorf