Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (18/1)

Breda, zondag 18 januari 2004

Brand in bovenwoning: meisje (8) gewond

BREDA: Zondagmiddag omstreeks 14.00 uur ontstond er brand in een bovenwoning aan de Van Oldenbarneveltstraat. Op het moment dat de politie arriveerde, bleek nog een 8-jarig meisje vermist te worden. Een van de politiemannen is samen met twee omstanders de woning ingegaan om het kind te zoeken. Een van de omstanders vond het kind, dat buiten westen was en in eerste instantie niet leek te ademen. Het meisje is in eerste instantie onder politiebegeleiding met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis vervoerd en is in de loop van de middag overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Haar toestand is nu stabiel. Medewerkers van de Unit Forensisch en Technisch stellen maandag een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Politie verricht diverse aanhoudingen in uitgaansleven (vrijdag)

BREDA: Tijdens het horecatoezicht in het centrum van Breda werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.15 uur een 32-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij op de Haven de openbare orde verstoorde. Nadat hij was buitengezet in een horecagelegenheid aan de Haven, wilde hij steeds weer terug om verhaal te halen. Ondanks herhaalde verzoeken van politiemensen om te vertrekken, bleef de man erg vervelend waarna hij uiteindelijk werd aangehouden. In de loop van de nacht is hij weer in vrijheid gesteld.

BREDA: Een half uur later zag de politie via het camerasysteem dat er een drugdeal plaatsvond op Haven. Snel optreden van de politiemensen van het horecatoezicht leverde een aanhouding op van deze dealer. Het betrof een 37-jarige man uit Antwerpen, die bij een ingesteld kledingonderzoek een voorraad drugs (zes wikkels) bij zich had. De man is voor nader onderzoek ingesloten en de drugs werden in beslag genomen.

BREDA: Enkele uren later mondde een andere drugsdeal uit in een vechtpartij. Omstreeks 2.45 uur werd er op de Haven flink gevochten tussen twee mannen. Ze takelden elkaar zodanig toe dat beiden voor behandeling van de verwondingen naar het ziekenhuis moesten. Aanleiding voor deze vechtpartij was ontevredenheid over de kwaliteit van gekochte drugs. De vermeende dealer liep een gebroken neus op en werd na behandeling ingesloten. Het betrof een 44-jarige inwoner van Breda. Hij sloeg vermoedelijk met een fles in het gelaat van de koper van de drugs, die daardoor een diepe verwonding aan het hoofd opliep. Deze 32-jarige man uit Rotterdam werd eveneens na behandeling in het ziekenhuis ingesloten in het cellencomplex. Beiden worden verdacht van het verstoren van de openbare orde en overtreding van de Opiumwet. De politie zet het onderzoek voort.

BREDA: Gedurende de gehele avond en nacht werden door de politie de eigenaars van een tiental autos bekeurd voor foutief parkeren in en rond het stadscentrum.

Politie houdt winkeldief aan

BREDA: Een 33-jarige Bredanaar werd zaterdagavond door winkelpersoneel van een supermarkt in het winkelcentrum Moerwijk betrapt op winkeldiefstal. De man had, naast een zak pindas, een drietal blikjes drank uit de schappen genomen, maar slechts een van de blikjes bij de caissière ter betaling aangeboden. De man is door de politie aangehouden en vervolgens met een dagvaarding heengezonden.

Politie onderzoekt overval op winkelbediende

ZATERDAG: Op zaterdag 17 januari werd omstreeks 18.00 uur een 22-jarige medewerker van een kledingwinkel in de binnenstad van Breda overvallen. De medewerker was met de dagopbrengst van de winkel op weg naar de bank om het geld te storten. Op het parkeerterrein gelegen tussen de Nieuwstraat en winkelcentrum De Barones kwamen plotseling twee jongens vanachter een daar geparkeerde container tevoorschijn. Eén van de daders droeg een moersleutel en bedreigde daarmee de winkelbediende en zette zijn bedreigingen vervolgens kracht bij door de man met de moersleutel tegen het hoofd te slaan. Op dat moment lukte het de andere dader om de tas af te pakken. Het lukte de winkelbediende nog om de moersleutel af te pakken en een van de daders daarmee een flinke klap uit te delen. Vervolgens zijn de daders weggerend richting Markendaalseweg. De winkelbediende heeft hen nog enige tijd achtervolgd, maar is de daders op een gegeven moment uit het oog verloren. De winkelbediende moest aan zijn verwondingen worden geholpen in het ziekenhuis. De overval werd gepleegd door twee negroïde mannen van ongeveer 20 jaar, beide waren ongeveer 1.75 a 1.80 lang.

Politie verricht diverse aanhoudingen in koud en druk uitgaansleven (zaterdag)

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.30 uur twee vrouwen van 18 jaar en een man van 20 jaar aangehouden, omdat zij niet wilden voldoen aan bevel/vordering in de Visserstraat. In een horecagelegenheid in de Visserstraat hadden twee vrouwen ruzie met elkaar gekregen. Zij werden door de portiers verwijderd en ook hun vrienden gingen mee. Op straat werd het meningsverschil beslecht. Hierop trad de politie op door de groep te sommeren het centrum te verlaten om de rust te kunnen laten wederkeren. Omdat vooral de dames niet aan dit bevel voldeden, werden zij vervolgens door de politie aangehouden. Een vriend van hen, die het met de aanhouding niet eens was en zich ermee begon te bemoeien, werd hierop ook aangehouden.

BREDA: Ongeveer een half uur later raakte op de Havermarkt een groep jongelui met elkaar slaags. Toen de politie ter plaatse kwam, ging de gehele groep uiteen. Korte tijd later liepen partijen elkaar echter in de Reigerstraat weer tegen het lijf en wilden zij elkaar wederom te lijf gaan. Hierop hield de politie twee vechtersbazen, een 17-jarige Bredanaar en een 18-jarige plaatsgenoot, aan ter zake het verstoren van de openbare orde.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan

BREDA: De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.15 uur aangesproken door een 20-jarige Bredanaar, die kort daarvoor ter hoogte van de taxistandplaats aan de Haven ernstig mishandeld zou zijn door een grote groep van ca. 10 personen. Een van de mannen, een 18-jarige plaatsgenoot, kon het slachtoffer nog aanwijzen. De politie hield deze jongeman aan en bracht hem over naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek. De verdachte gaf toe zijn slachtoffer enkele malen in het gezicht te hebben geraakt, maar zegt alleen te zijn geweest en ook alleen te hebben gehandeld. Het slachtoffer en zijn 18-jarige vriendin, die eveneens verwondingen opliep, zullen bij de politie aangifte komen doen zodra zij behandeld zijn aan hun verwondingen.

Politie houdt auto-inbreker aan

BREDA: Zaterdagavond omstreeks 23.15 uur werd een 37-jarige man uit Breda door de politie aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een inwoner van Hoogstraten zag, toen hij zaterdagavond bij zijn auto op het parkeerterrein aan de Vlaszak arriveerde, tot zijn stomme verbazing een man op de achterbank van zijn auto zitten. De man had zich de toegang tot de auto verschaft door een ruitje in te slaan en zat juist op dat moment met de mobiele telefoon van de gedupeerde te spelen. De gedupeerde bleef naast zijn auto staan en belde direct de politie, die de 37-jarige man aanhield en meenam naar het bureau, waar hij is ingesloten. Hij is zondagmiddag in verzekering gesteld. Zaterdagmorgen was de man al door de politie weggestuurd, nadat hij door een bewoonster van een wooncomplex aan de Haagdijk was aangetroffen terwijl hij lag te slapen in het portiek.

Politie stelt onderzoek in naar berovingen

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd toen hij door het Valkenberg liep. Omstreeks 1.00 uur werd hij van achteren aangevallen door een groep van vermoedelijk zeven mannelijke personen. Hij werd beroofd van enkele persoonlijke bezittingen, waaronder zijn sleutelbos, en is daarbij diverse malen geschopt en geslagen. Daarna maakten de daders zich uit de voeten. De jongeman slaagde erin uit eigen beweging de politie te bereiken en heeft daar aangifte gedaan. Korte tijd later ontdekte de jongen dat zijn auto, die hij kort voor zijn beroving geparkeerd had op een parkeerterrein bij een supermarkt aan de Belcrumweg, gestolen was. De auto is in de loop van de zondag elders in Breda teruggevonden. In dezelfde nacht werd omstreeks 3.00 uur een 21-jarige inwoonster van Breda de dupe van een beroving. Zij had zojuist een vriendin thuis afgezet en was met haar scooter op weg naar het centrum, toen haar plotseling de weg versperd werd door een groep van ongeveer vijf personen. Zij wisten haar handtas te bemachtigen en maakten zich daarna uit de voeten.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de berovingen.

Politie slingert 19 snelheidsduivels op de bon

ZEVENBERGEN/FIJNAART: Door een vijftal medewerkers van het politieteam Moerdijk is zaterdagmiddag 17 januari 2004 op vier plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Van de 297 passanten konden 19 bestuurders hun weg pas vervolgen, nadat aan hen een proces-verbaal was toegezegd. Er werd gecontroleerd in Zevenbergen (Hazeldonksezandweg, Pastoor van Kessellaan en de Galgenweg) en aan de Parallelweg te Fijnaart. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u op de Parallelweg waar slechts 50 km is toegestaan.

Bron: Manon Ostendorf