Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/1)

Tilburg, 18 januari 2004

Twee aanhoudingen houseparty Terheijden
TERHEIJDEN: Ondanks dat er voldoende voorzorgsmaatregelen waren genomen, ontstonden er in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari toch een paar incidenten ter gelegenheid van een houseparty. Naar aanleiding van enige vechtpartijtjes werden rond één uur enkele personen door de aanwezige beveiligingsmensen buiten gezet. Buiten werden zij, om verdere escalatie te voorkomen, verzocht om zich uit de omgeving te verwijderen. Hierbij werden zij door de aanwezige politie met praten en, indien noodzakelijk, met zachte dwang verwijderd. Een 19-jarige inwoner uit Terheijden voldeed hier niet aan en wilde keer op keer terug naar de uitgaansgelegenheid. Uiteindelijk werd hij aangehouden en ingesloten.

Een 20-jarige inwoner uit Breda werd vanwege zijn gedrag ook buiten gezet. Bij het verlaten van het pand vernielde hij een ruit. Door het aanwezige beveiligingspersoneel werd hij vervolgens aangehouden. Bij deze aanhouding raakte de man licht gewond.
Na de aanhouding werd hij overgedragen aan de politie welke hem na onderzoek en verzorging in het ziekenhuis heeft ingesloten.

De politie had voor de houseparty afspraken gemaakt met de organisatoren en de gemeente. Zo werd meer beveiligingspersoneel aangetrokken en werden alle 800 bezoekers bij binnenkomst gefouilleerd. Personen onder de 16 jaar werden niet toegelaten. Bij twijfel over de leeftijd werd om een identificatiebewijs gevraagd. Binnenkort vindt een evaluatie plaats waaraan alle betrokken partijen deelnemen.

Overtreding sluitingstijd
DONGEN: De politie constateerde in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari dat een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat na de toegestane sluitingstijd van 2.00 uur nog geopend was. De 27-jarige beheerder werd hierop aangesproken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtauto rijdt brug kapot
WERKENDAM: Zaterdagmiddag 17 januari rond 14.00 uur reed een vrachtauto te hoog beladen met stro vanaf Werkendam naar Sleeuwijk, over de Dijkgraaf den Dekkerweg. Ter hoogte van het voetgangers- en fietsers bruggetje raakte de vrachtauto met zijn lading de brug en reed de brug doormidden. De brug, die een hoogte had van 4,6 meter, was totaal vernield waardoor een enorme puinhoop ontstond. De gemeente heeft vervolgens het verkeer omgeleid. De brug is op een dieplader getakeld. Of en wanneer het verkeer weer doorgang kon vinden is nog onbekend.

Snelheidscontroles
OOSTERHOUT: Een 38-jarige automobilist uit Geertruidenberg is zondagochtend 18 januari bekeurd voor te hard rijden. De man reed rond 9.15 uur op de Weststad en voerde zijn snelheid op tot boven de 150 kilometer per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

LOON OP ZAND: Vrijdagmiddag 16 januari hield de politie een snelheidscontrole aan de Udenhoutseweg, waar 80 kilometer per uur gereden mag worden. Van de 935 gecontroleerde passanten, reden er 78 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 120 kilometer per uur.

MADE: Vrijdagochtend 16 januari controleerde de politie de snelheid van 500 voertuigen op de Drimmelenseweg. Twaalf voertuigen waren in overtreding. Op deze weg, waar 50 kilometer per uur gereden mag worden, was de hoogst gemeten snelheid 62 kilometer per uur.

Rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid
RAAMSDONKSVEER: Op vrijdagavond 16 januari hield de politie een 53-jarige automobilist uit Geertuidenberg aan. Tijdens een controle in de Breetweerlaan bleek dat de man zijn voertuig bestuurde, terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Na zijn aanhouding, is hij overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Bron: Inge van den Heuvel