2e persbericht van zondag 18 januari 2004

Eindhoven 18-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hardleerse dronken automobilist

Een man van 46 jaar uit Eindhoven is zondagochtend voor de tweede keer in de fout gegaan. Hij was eerst om 4.30 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat en zonder verlichting reed (zie 1e persbericht van zondag 18 januari 2004). Nadat de man zijn rijbewijs had ingeleverd, is hij toch weer met zijn auto gaan rijden. Op de Paradijslaan reed hij rond 8.30 uur tegen een lantaarnpaal aan. Die is omgevallen, de voorkant van de auto zat helemaal in elkaar, en de bestuurder raakte gewond aan zijn onderlip. Daaraan is hij geholpen in het ziekenhuis, waarna tegen de man opnieuw proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Utrechters aangehouden na mishandelen vrouw

Twee mannen uit Utrecht (21 en 23 jaar oud) zijn zondagochtend aangehouden omdat ze een 20-jarige Eindhovense vrouw mishandeld zouden hebben. Surveillerende agenten kregen de melding dat de mannen de vrouw op de Wal hadden geslagen. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was, renden de twee ervandoor. Na een korte achtervolging te voet kon de 23-jarige man op Groot Paradijs worden aangehouden. De 21-jarige man probeerde zich op de Paradijslaan onder een auto te verstoppen, maar werd ook gearresteerd. Het duo is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen, vermoedelijk met hersenletsel. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk.

Helmond: Vrachtwagen met computers gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Vossenbeemd is een vrachtwagen geladen met enkele honderden computers weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 13.00 uur. Het gaat om een witte Volvo (BL-TR-79). De waarde van de totale buit is onbekend.

Helmond: Inbraak in clubhuis

Bij een inbraak in een clubhuis aan de Warande is een hoeveelheid bier en frisdrank, een compressor en gereedschap weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 17.00 uur en zondag 9.30 uur. Een metalen luik aan de buitenkant van het gebouw is vernield, waarna een raam werd ingeslagen. In het gebouw is veel schade veroorzaakt, onder meer doordat deuren en kasten zijn opengebroken. Op de parkeerplaats bij het clubhuis werd zondagochtend rond 9.00 uur een opengebroken auto teruggevonden die in de nacht van zaterdag op zondag was gestolen vanaf het Noordende in Helmond.

Geldrop: Paardrij-spullen weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan de Dwarsstraat zijn twee paardrijzadels en andere paardrij-benodigdheden weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 2.00 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is ingeslagen.

Oirschot: Autos gestolen bij inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bestseweg zijn twee autos weggehaald. Dat gebeurde zondagochtend rond 4.30 uur. Een buitendeur is opengebroken, waarna de wagens door een grotere deur naar buiten zijn gereden. Het gaat om een grijze Opel Vectra (81-LV-ST) en een zwarte Opel Vectra (93-LT-TK).

Nuenen: Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een 37-jarige motorrijder uit Beek en Donk heeft zondagmiddag rond 15.15 uur zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij veel te hard had gereden op de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven. Een onopvallende politiewagen met videocamera aan boord registreerde zondagmiddag dat de man 183 km/u reed waar 120 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, is het rijbewijs direct ingevorderd. Er is ook proces-verbaal tegen de man opgemaakt.