Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/18/2004 Dames SSS bieden goed weerstand tegen Volvera.

Vovlera - SSS 3 - 1 setstanden 25 - 20, 27 - 25, 24 - 26 en 25 - 8.

De dames van SSS moesten afgelopen zaterdag in Arnhem aantreden tegen het sterke Volvera. Ondanks het feit dat ze alles gaven wat ze in zich hadden was het niet voldoende voor de winst in deze wedstrijd en moesten ze genoegen nemen met een 3 - 1 nederlaag.

Coach Camiel van Damme had voor de eerste set een verrassing in petto en startte met Titsia van de Brink in de basis voor Annemieke de Groot. In het begin van de set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en tot 10 - 10 wist geen van hen een voorsprong te nemen. Hierna kreeg SSS het echter moeilijk met de goed rechtdoor aanvallende Volvera en keken ze tegen een 16 - 10 achterstand aan. Even later kwam Annemieke de Groot toch in het veld voor Titsia van de Brink en hoewel SSS weer beter in de wedstrijd kwam, moesten ze toch de winst aan Volvera laten met 25 - 20.

Om het gevaar van de rechtdoor geslagen aanvallen in te dammen, besloot SSS de blokkering aan te passen en in de tweede set leek deze strategie succes op te leveren. Op de opslag van Rianne van der Linde scoorde SSS 7 punten en liep het weg naar een 8 - 3 voorsprong. Hierna moesten beide ploegen vechten voor elk punt, waarbij menige bal van de grond gehaald werd. Langzaam maar zeker kwam Volvera weer dichterbij SSS en bij 18 - 18 waren beide ploegen weer op gelijke hoogte. Op 24 - 23 kreeg SSS haar eerste setpunt, maar dit wisten de Barneveldse dames niet te verzilveren. Ook het volgende werd door Volvera afgeweerd, waarna de Arnhemse ploeg zelf doordrukte en uiteindelijk de set met 27 - 25 wist te winnen.

De winst in deze set gaf de Arnhemse ploeg het nodige zelfvertrouwen en in de derde set namen ze meteen een kleine voorsprong, welke werd uitgebouwd naar 12 - 7. SSS wilde zich echter niet gewonnen geven en door goed serveren van Hester Seton kwamen ze bij 18 - 18 weer op gelijke hoogte met Volvera. Hierna werd door beide ploegen de side out goed verzorgt en op 24 - 23 had SSS de mogelijkheid om de winst in deze set te pakken. Deze werd echter door Volvera ongedaan gemaakt, maar bij de volgende was het de goed serverende Carolien Minnen, die er voor zorgde dat SSS deze set met 26 - 24 pakte.

In de vierde set was de pap op voor de dames uit Barneveld. Volvera liep vrij snel weg naar een 10 - 2 voorsprong. SSS slaagde er niet meer in om aan het goede spel van de voorgaande sets aan te knopen en door middel van twee time outs en het inbrengen van Willemijn Boonzaaijer voor Kristel Haalboom en Titsia van de Brink voor Rianne van der Linde trachtte coach Camiel van Damme het tij nog te keren, maar dit mocht niet meer baten en Volvera won deze set met de alles zeggende cijfers 25 - 8.

Ondanks het ruime verlies van de laatste set was coach Camiel van Damme niet ontevreden. "In de eerste drie sets hebben de meiden ontzettend goed staan spelen en aangetoond dat ze het nivo van de tweede divisie aan kunnen. Helaas was het in de vierde set op en kwamen we er niet meer aan te pas, maar na afloop van de wedstrijd werd ik door zowel de coaches van de tegenstanders als de scheidsrechters gecomplimenteerd met de vechtlust en het verdedigen van de meiden in de eerste drie sets. Daarnaast was het voor mijzelf vandaag heel fijn dat ik Pieter Hulst naast me op de bank had zitten als assistent, zodat we tijdens de wedstrijd konden overleggen wat we zouden gaan doen.."