Landelijke Studenten Vakbond

Persbericht

t.a.v. de onderwijs-, politieke en personalia redactie

Floris van Eijk nieuwe voorzitter van de LSVb

Utrecht, 18 januari 2004 - Vanmiddag is Floris van Eijk door de ledenvergadering benoemd tot voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Floris studeerde sociale geografie aan de Universiteit Utrecht en was al sinds juni 2003 algemeen bestuurslid in het LSVb-bestuur. Hij volgt Merijn de Jong op, die afgelopen maandag besloot om het voorzitterschap neer te leggen.

De vrijgekomen positie van algemeen bestuurslid zal worden opgevuld door Koen Geven. Koen is 19 jaar en studeert cognitieve kunstmatige intelligentie aan de universiteit Utrecht. Binnen de LSVb was hij al bezig met de onderwerpen internationalisering van het onderwijs en onderwijskwaliteit. Het bestuur zal de komende maanden ondersteund worden door twee part-time bestuursleden: Tobias Borkert en Hiske Arts. Beiden waren al actief in de vakbond.

De nieuwe voorzitter Floris van Eijk: "Ik zal de lijn van Merijn doorzetten. Staatssecretaris Nijs heeft slechte plannen met het hoger onderwijs. De toegankelijkheid wordt bedreigd door verhoging van het collegegeld en selectiemaatregelen. Als voorzitter zal ik mijn best doen om te voorkomen dat studeren weer een elitaire aangelegenheid wordt."