Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - Hoerenbezoek moet Oudkerk zelf weten

Amsterdam, 18 januari 2004

De Jonge Democraten vinden dat alle commotie rondom om het bezoek aan prostituees door de Amsterdamse PvdA-wethouder Rob Oudkerk direct op moet houden. Gelukkig gelden in dit land dezelfde wetten voor álle inwoners. Oudkerk heeft met die bezoekjes geen enkele wet overtreden en er is dus geen aanleiding om hem op deze Angelsaksische manier aan de schandpaal te nagelen , aldus Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen.

Oudkerk raakte eerder deze week in opspraak door een column van Heleen van Royen in Het Parool. Daarin schrijft zij ondermeer dat de wethouder haar verteld heeft prostituees te bezoeken. Deze activiteit is volkomen legaal en de Nederlandse wetgeving is gelijk voor politici, bestuurders en andere burgers. De morele betutteling door media en politici irriteert de Jonge Democraten mateloos.

Verkoelen: Het is hypocriet om voor politici of bestuurders andere maatstaven te hanteren of zij zich wel of niet aan de wet houden. Dat druist volledig in tegen de beginselen van onze rechtsstaat. Op het wethouderschap van Oudkerk is voldoende aan te merken, maar deze conclusie kan niet worden getrokken naar aanleiding van zijn privé activiteiten.



Ingezonden persbericht