Politie Gelderland-Zuid

+ Korpsstaf

Datum Zondag 18 januari 2004

Van Jack Broeksteeg, GSM 06 - 20600786 / afdeling Communicatie
Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Vrouw geslagen

Een 18-jarige Nijmeegse deed aangifte. Zij werd vrijdagmiddag op de Pauwelstraat eerst verbaal lastig gevallen door een man en daarna door deze man tegen het hoofd geslagen.

Autodiefstallen
Van de Carmelhof verdween vrijdagavond een rode Hyundai Coupe, kenteken PJ-TP-55.
Van de Oranjesingel verdween zaterdagavond een zwarte VW Golf, kenteken 63-GX-VL.

Aanhoudingen

Aan de Couwenbergstraat werd zaterdagochtend een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij had even daarvoor in de Treubstraat een parkeerbon gehad en reageerde hierop door een controleur te slaan en te schoppen. De man werd overgebracht naar het bureau.
Vrijdagavond werd een 23-jarige man uit Lelystad aangehouden op de St. Jorisstraat. De papieren van zijn auto waren niet in orde. Tevens bleek de man nog een boete open te hebben staan. Bij aankomst op het bureau kwam er ook nog een stiletto tevoorschijn.
Een 22-jarige Nijmegenaar werd vrijdagnacht aangehouden. Een 17-jarige Wijchense liep over de Graafseweg en Neerbosscheweg toen ze merkte achtervolgd te worden door een man. Zij belde de politie en ging er ondertussen al hardlopend vandoor. Met de ter plaatse gekomen politie heeft het meisje de omgeving afgezocht, waarbij de man werd aangetroffen op de Hatertseveldweg. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.
Een 15-jarige jongen uit Ewijk deed aangifte. Hij meldde zaterdagavond in de Ziekerstraat door twee mannen beroofd te zijn van zijn portemonnee toen hij daar met twee vrienden liep. De daders hadden hen benaderd met de vraag of ze een vloeitje hadden. De politie is direct met de jongen door de stad gaan rijden en kon daardoor twee Nijmeegse jongens van 15 en 16 jaar aanhouden in de Molenstraat. Zij werden overgebracht naar het bureau maar ontkenden iets met de beroving van doen te hebben. De politie onderzoekt de zaak.
Een 19-jarige Beuningenaar werd zaterdagnacht in de Molenstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee mannen geslagen te hebben, een 19-jarige Wijchenaar en een 19-jarige man uit Nederasselt. De man bekende de ene zaak, maar ontkende de andere. Beide slachtoffers deden aangifte.
Drie mannen werden zaterdagnacht aangehouden. Het ging om een 22-jarige Wijchenaar, een 27-jarige man uit Siebengewald en een 23-jarige Nijmegenaar. Zij stonden gezamenlijk tegen de mobiele politiepost in de Molenstraat te plassen.
Een 29-jarige Nijmegenaar werd zaterdagavond aangehouden nadat hij op het Keizer Karelplein een aanrijding had veroorzaakt. Hij bleek teveel gedronken te hebben. (460 ugl, 220 toegestaan) Er raakte niemand gewond.

Radardetector in beslag genomen

Surveillerende agenten troffen zaterdagmiddag op de Eilbrachtstraat een auto aan met daarop een radardetector. Deze werd in beslag genomen.

Woninginbraak
Aan de 78e straat Tolhuis werd zaterdag ingebroken. Men forceerde een raam. Onbekend is nog wat de 32-jarige aangever mist.

District Tweestromenland
Appeltern - woninginbraak
Vrijdag werd ingebroken aan de Kampstraat. Men forceerde een deur. De 48-jarige aangever mist een DVD-speler en een decoder.

Dreumel - woninginbraken

Aan de Bouwing werd vrijdag ingebroken. Men forceerde een raam. De 55-jarige aangever mist in ieder geval een computer.
Aan de Hofhooistraat werd tussen woensdag en zaterdag ingebroken. Men forceerde een raam. De 47-jarige aangever mist een klok.

Betrapt door videoauto
Tijdens een surveillance met de videoauto zagen agenten een 28-jarige Wijchenaar met zijn auto door rood rijden op het Palkerplein. Daarna ging hij richting Woeziksestraat waar hij een snelheid bereikte van 102 kilometer, waar 50 toegestaan is. De man werd daarna op de Klapstraat staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Malden - autodiefstal
Zaterdagmiddag verdween van de Promenade een blauwe Mercedes, kenteken VL-BG-74.

District De Waarden

Zaltbommel - autodiefstal

Van de Oude Stationsweg verdween vrijdagochtend een zwarte Peugeot 206, kenteken 35-LX-JJ.
Culemborg - Winkeldief betrapt
Een 16-jarige jongen uit Culemborg werd vrijdagmiddag betrapt toen hij twee lege kratten cola had gestolen bij een winkel aan het Chopinplein. Vervolgens bekende hij de avond daarvoor bij andere winkels in Culemborg drank en dvd's te hebben gestolen.
Tricht - bedrijfsinbraak
Aan de Prins Johan Frisoplaats werd vrijdagnacht ingebroken. Men forceerde een ruit. Vooralsnog worden geen spullen vermist

Beesd - woninginbraak

Aan de Fruitstraat werd tussen zaterdagmiddag en zondagochtend ingebroken. Men forceerde een deur. De 48-jarige aangeefster mist sieraden.

Kerkwijk - ongeval

Een 19-jarige man uit Nederhemert reed zaterdagmiddag op de Delwijnsekade door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom. Hij moest, net als een 11-jarigee inzittende, met hoofd- en nekklachten overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Heerewaarden - woninginbraken
Zaterdag werd ingebroken aan de Variksestraat. Een raam werd geforceerd. De 49-jarige aangever mist vooralsnog geen goederen.
Aan de Secretaris Janssenstraat werd zaterdag ingebroken. Men forceerde een raam. De 34-jarige aangeefster mist een TV, video, DVD-speler, geluidsapparatuur en een computer.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op 16 januari 2004
Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Industrieweg 16.00-18.30 50     1390 50   79    
Nijmegen  Berg en      19.45-22.15 50     682  34   77    
          Dalseweg                                        
Millingen Heerbaan     19.45-22.00 50     320  28   72    

Kesteren - alcoholcontrole
Zaterdagnacht werd een alcoholcontrole gehouden aan de Spoorstraat. Van de 336 mensen die moesten blazen bleken er 3 teveel gedronken te hebben.

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39
---- --