Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 18 januari 2004

Twee Prins Hendrik-atleten genomineerd in 's-Hertogenbosch * Beumer derde in Breda

Wereldkampioen 400 meter horden bij de studenten Thomas Kortbeek en Europees juniorenkampioen discuswerpen Erik Cadée zijn genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar 2003 van de gemeente 's-Hertogenbosch. De twee Prins Hendrik-atleten zijn in de race voor deze titel samen met de WK-deelnemer bij het boksen, Husnu KoÂabas. Eén van de drie sporters zal bij het Sportgala op het Bossche stadhuis, maandagavond 9 februari de prijs worden uitgereikt. Voor het eerst organiseert de Gemeente een verkiezing waarbij de burgers mee kunnen stemmen.

* De fysiotherapie-student Thomas Kortbeek (22) werd eind augustus 2003 Wereldkampioen bij de Studenten op de 400 meter horden tijdens de Universiade van Daegu in Zuid-Korea. In de finale verbeterde hij zich tot de 2e tijd allertijden in Nederland door onder de magische 49 seconden-grens te duiken, slechts 0.06 seconde boven de limiet voor de Olympische Spelen in Athene. Ook staat hij hiermee als 10e Europeaan op de Wereldranglijst (29e). Ook won Kortbeek - Nederlands kampioen op dit onderdeel - brons op de Europese kampioenschappen onder 23 jaar, in het Poolse Bydgoszcz. Hij is lid van de Olympische B-selectie van de KNAU.

* Erik Cadée (19) won afgelopen zomer bij de Europese kampioenschappen voor junioren in het Finse Tampere goud bij het discuswerpen. De Bosschenaar werd voor deze prestatie door de Nederlandse atletiekunie beloond met de titel Nederlands Junior-atleet van het Jaar. Cadée studeert Bewegingswetenschappen in Amsterdam, en is lid van het AA-Drink Talententeam, en Jong Oranje. Hij ontving 2 jaar geleden de aanmoedigingsprijs van de Gemeente 's-Hertogenbosch als Talent van het jaar 2001.

* Bij de Internationale Fondas Sprintcross in Breda, zondag 18 januari, heeft Stefan Beumer zijn eerste plaats in het KNAU Crosscircuit vast weten te houden. In het Mastbos finishte hij als derde in de Korte Cross over 2900 meter. Met een tijd van 8 minuten en 11 seconden was hij 2e Nederlander achter Simon Vroemen die hij 6 seconden voor moest laten. Ook in de top-10 eindigde Ruben Scheurwater met een verdienstelijke zevende plek. Bij de vrouwen lange cross kwam de Nijmeegse Miranda Boonstra als vijfde binnen, waarmee ze 3e Nederlandse werd: een goede klassering meetellend in het Crosscircuitklassement. Esther Schrijvers finishte in de korte cross bij de vrouwen als negende.

* Bij de Leemkuilcross in Nijmegen heeft Noël Keijsers in zijn woonplaats de Leemkuilcross van 18 januari op zijn naam geschreven. De loper van Prins Hendrik finishte in een tijd van 31.11 over de 9290 lange cross die door de regen extra zwaar was. Als derde eindigde de winnaar van vorig jaar, zijn clubgenoot John Aalbers; als vijfde Ruud van den Oetelaar.

* Prins Hendrik-atleet Luc Krotwaar, momenteel op hoogtetraining in Albuquerque (VS) probeert zondag 15 februari bij de 30 kilometer van Schoorl zich definitief te plaatsen voor de Olympische Spelen. Bij de marathon van Fukuoka verdiende hij in december een nominatie bij het Nederlands Olympisch comité door onder een tijd van 2 uur 10 minuten en 30 seconden te lopen, maar voor kwalificatie moet hij in 2004 nog een keer vormbehoud tonen met een halve marathon-tijd van onder de 63 minuten en 30 seconden. Krotwaar heeft een persoonlijke record van 61.49, en voldeed al eerder aan de IAAF-kwalificatie-eis voor Athene door bij de eerste 20 te eindigen op de WK-marathon, afgelopen zomer in Parijs. Na Schoorl vertrekt Krotwaar naar de Keniaanse plaats Iten voor een trainingsstage in voorbereiding op twee grote Nederlandse wedstrijden eind maart en begin april.

EINDE BERICHT

* Stemmen voor de Sportverkiezing van de Gemeente 's-Hertogenbosch gebeurt met een bon uit het zondagsblad 'De Bossche Omroep' van 18 januari, en via internet: http://www.s-hertogenbosch.nl/formulieren/sportgala2003.cfm

NOOT VOOR DE REDACTIE (