Socialistische Partij

Denktank gestart

18-01-2004 * Zondagmiddag j.l. ging de denktank van start. Het was mooi zonnig weer en vanuit het Huis van zessen, waar alle politieke fracties een kamer hebben, liepen wij eerst naar de openbare bieb op het cultuurplein. Hier bespraken wij het idee de bieb ook op maandag en op de zondag geopend te hebben, in ieder geval voor wat betreft leeszaalgedeelte inclusief de internetcomputers. Tenslotte pretendeert het college zowel een studentenstad te willen zijn als een bruisende stad. Nou dan moet je dit soort voorzieningen wel geopend hebben! Hierna liepen wij over het Bolwerk richting het verwaarloosde Lamoraalsluisje en verder naar de sokkel met het al jarenlang verdwenen kunstwerk op de hoek bij de Emmabrug.

Van hier gingen wij naar de voormalige bieb op de Oudegracht waar wij de krakers bezochten. Helaas kregen wij te horen dat zij er komende week uitmoeten vanwege een juridische uitspraak. Wij hebben ze moed ingesproken en van verder nuttige informatie voorzien . Een aantal van ons waren oud krakers dus het was een leuke déjà vu...

Hierna liepen wij weer terug naar het huis van zessen (in de schoutenstraat naast het stadhuis) en spraken nog wat na en formeerde een subgroepje dat een specifiek onderwerp gaat uitwerken. We waren met z`n zevenen van de 10 die zich opgegeven hadden. In principe willen we eens in de maand bijeenkomen en de stad ingaan maar natuurlijk ook met de fiets verderop de wijken in, om mensen en instanties op te zoeken want dan hoor je en zie je de zaken het scherpst!
Wij hopen dan ook dat er nog meer leden enthousiast raken en aanhaken!

Tot ziens!