Gemeente Haarlem


8 januari 2004

5/2004
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht


Café 'Van Stoffelen' 7 dagen vervroegd dicht.
Burgemeester legt café opnieuw sanctie op na drie keer geluidsoverlast

Burgemeester Pop legt café 'Van Stoffelen' aan de Kruisstraat 23 op grond van het Haarlemse horecasanctiebeleid een sanctie op. Het café heeft drie keer binnen een half jaar geluidsoverlast veroorzaakt.

Deze sanctie betekent dat café 'Van Stoffelen' zeven dagen eerder moet sluiten - vanaf zondag
18 januari tot en met zaterdag 24 januari 2004. De sluitingstijden zijn in de nachten van zondag op maandag tot en met donderdag op vrijdag 00.30 uur in plaats van 02.00 uur en in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag 01.00 uur in plaats van 04.00 uur. De politie houdt toezicht op de naleving van deze sluitingstijden.

Café 'Van Stoffelen' heeft eerder in oktober 2003 een sanctie van drie dagen opgelegd gekregen. Ook dit keer wegens geluidsoverlast.

Horecasanctiebeleid
Om de woonfunctie en horeca in de stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan, kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is vooral gericht op het beperken van de overlast die de horeca kán veroorzaken. Kern van dit beleid is een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden. Bij de eerste overtreding krijgt het horecabedrijf een waarschuwing en bij een tweede overtreding binnen een half jaar legt de burgemeester een sanctie op. Wanneer vervolgens nogmaals overtredingen worden geconstateerd binnen een half jaar na de laatste overtreding, volgt een steeds zwaardere sanctie.


Ton Boon, communicatieadviseur
023-5114483

---- --