VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Belgische première voor succesmusical The Sound of Music

Zondag 18 januari gaat de musical The Sound of Music in de Stadsschouwburg in Antwerpen in première. De voorstelling zal daar tot 22 februari 2004 te zien zijn. De succesvolle musical rondde zijn speeltijd in Nederland af op 9 januari van dit jaar. Er werden 468 voorstellingen gespeeld en The Sound of Music ontving in Nederland ruim 600.000 bezoekers. De productie in België is een co-productie met het Belgische entertainment bedrijf Studio 100.

The Sound of Music brak in Nederland veel records. Op de kop af één maand na de première, waren er meer dan 210.000 kaarten verkocht. Dit is, vergeleken met de vier eerdere Nationale Tours, een absoluut record en het bewijst hoe snel het publiek deze musical heeft omarmd. De voorstellingen in de daaropvolgende drie steden - Rotterdam, Nijmegen en Maastricht - waren snel uitverkocht. Door dit succes besloot Joop van den Ende Theaterproducties tot een verlenging van de speeltijd. De cast speelde een 'Grande Finale' van 29 augustus tot en met 9 januari in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Hoofdrolspelers Maaike Widdershoven en Hugo Haenen, die beiden met een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Hoofdrol werden onderscheiden, speelden op 9 januari hun laatste voorstelling. Ook Dick Cohen en Anne-Mieke Ruyten, die de rollen van Oom Max en Elsa Schraeder vertolkten, zullen niet in België te zien zijn. De Belgische hoofdrollen worden gespeeld door Maike Boerdam (postulante Maria), Peter van den Velde (Kapitein Von Trapp), Door van Boeckel (Max) en Jeannine Geerts (Elsa Schraeder).

In de Nederlandse voorstelling van The Sound of Music speelden 124 kinderen mee. Voor de speeltijd in Antwerpen zijn er Belgische kinderen gecast. De Nederlandse regisseur Paul Eenens is ook verantwoordelijk voor de regie van de Belgische productie.

Kaarten voor The Sound of Music zijn te reserveren via 00 31 70 344 555

[18) Noot voor de redactie /