Gemeente Amersfoort

Informatiemarkt voor bewoners van Schothorst

datum: 15 januari 2004

Op maandag 19 januari organiseert het wijkbeheerteam Schothorst van 19.30 tot 21.30 uur een informatiemarkt in wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2. Het is een marktachtige bijeenkomst over wat er het komende jaar te doen is in Schothorst. Bewoners kunnen vrij binnen lopen en bij de verschillende tafels plannen inzien, informatie krijgen en hun mening geven. Onder genot van een hapje en een drankje kunnen bewoners direct aan de deskundigen vragen stellen. Ook zal wijkwethouder Gerda Eerdmans vertellen wat haar beeld is van Schothorst, gebaseerd op haar wijkbezoeken en de Stadspeiling. Daarna kan iedereen meedoen aan de discussie. Aan de hand van de resultaten van de Stadspeiling zal Guido de Wijs hiervoor prikkelende vragen stellen.

Een breed scala van personen en organisaties die zich inzetten voor de wijk zullen aanwezig zijn. Het wijkbeheerteam, de gemeente met de wijkwethouder, wijkmanager, vakdeskundigen van groen, civiel, spelen, de wijkopzichter, Stichting Welzijn Amersfoort, politie, werkgroepen Verkeer en Groen, Klussendienst, woningcorporaties SCW en Portaal, Buurtbemiddeling, Gevleugeld Schothorst, seniorenvoorlichting, buitenschoolse opvang, de klaverjasclub, Koperhorst, speel-o-theek, het inloophuis en nog vele anderen.

Guido de Wijs, zal de avond opluisteren o.a. met een lied en zal diverse interviews afnemen die gelijk ten gehore worden gebracht en de discussie begeleiden. Daarna kan in klein verband de discussie per onderwerp voortgezet worden.

Programma
19.30 uur Start informatiemarkt (19.30- 21.30 uur vrij binnenlopen)
19.55 uur Guido de Wijs zingt het Schothorstlied
20.00 uur Welkomstwoord Yteke Braaksma, opbouwwerker SWA
20.05 uur Toespraak Gerda Eerdmans
20.15 uur Discussie onder begeleiding van Guido de Wijs
20.45 uur Rondleiding jongerencentrum 'Lijn 16'
Met deze informatiemarkt wil het WBT meer bewoners betrekken bij de wijk en het werk in de wijk. De informatiemarkt is een onderdeel van de actieweek: Schothorst, meer dan je denkt.