Openbaar Ministerie

17 januari 2004

Overval op hamburgerrestaurant in Opsporing Verzocht

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 19 januari (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die in Opsporing Verzocht van 19 januari worden behandeld:

Hilversum
Zware mishandeling in de Bussummerstraat in Hilversum. Een man passeert twee andere mannen die een opmerking maken. Wanneer de man de twee mannen antwoord met bemoei je met jullie eigen zaken, wordt hij volledig in elkaar geslagen.

Gezocht
Vier zaken. In vooralsnog voornamelijk de Randstad is een man actief die autos verduistert. In de week voorafgaand aan 22 november deed hij dit in Rotterdam. We tonen u een foto. Van hem. In Leiden wordt vrijdag de 13de juni geld opgenomen door een man met een, de dag ervoor gestolen, pinpas. Wie kent deze man? In Capelle aan den IJssel worden bij het bedrijf Mediakabel door drie mannen de nodige computers gestolen. En ook deze drie mannen ontkwamen niet aan de registratie middels een videocamera. En op het Haagse treinstation Hollands Spoor wordt een vrouw gerold. Pas in de trein merkt zij dit en wanneer ze de Postbank belt om dit te melden, is het al te laat. Er is inmiddels een fiks geldbedrag van haar rekening gehaald. De twee mogelijke daders staan op beeld.

Utrecht
Een ouder echtpaar. Ze zitten s ochtends een kopje koffie te drinken in hun eigen huis. Dan wordt er aan de deur gebeld. Zes weken later zitten ze in Opsporing Verzocht. De criminele zaak wordt deze 19de januari door Frits Sissing dan gepresenteerd als een overval op een woning, hun woning.

Resultaten
Peter Boots van het KLPD heeft weer vragen en antwoorden naar aanleiding van de uitzendingen van afgelopen 12 januari.

Breda
Ook in Breda een zware mishandeling. Een verontrustende en uiterst merkwaardige zaak. Er wordt een beroep gedaan op het uitgaanspubliek van nachtcafé De Graanbeurs. Daar vindt in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 november de jaarlijkse danceparty Spock Mania plaats. Binnen vraagt een meisje aan een onbekende of zij zijn bril mag lenen. Wat er vervolgens gebeurt, is met geen pen te beschrijven. Maar waar naast deze jonge vrouw waarschijnlijk nog twee mannelijke daders niet op rekenden, is de registratie van hun gezichten door bewakingscameras. Herkent u ze maandagavond, belt u dan.

Gezocht
De vier zaken die ook werden behandeld in de aflevering van 19.30 uur.

Resultaten
Een update van de resultaten uit de aflevering van 19.30 uur en Peter Boots vertelt namens het KLPD wat er eventueel aan opgeloste zaken zijn.

Nieuwegein
Een overval op een filiaal van een bekende hamburgerketen op woensdag 10 december rond middernacht. Maar liefst elf mensen werden opgesloten door de daders met bivakmutsen op. Gelukkig dat er nog een klant langskwam, die in plaats van een Burger te krijgen, de politie moest bellen.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl