Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Regionale DAG VAN DE MEDIA Nederland - Duitsland

19 januari 2004

Mira Media organiseert samen met EuregioNETmedial op maandag 19 januari 2004 de regionale Dag van de Media. Op deze dag zijn 50 middelbare scholieren uit Nederland en Duitsland samen actief betrokken bij radio en TV. Zij gaan in discussie met programmamakers, nemen een kijkje achter de schermen en volgen radio- en televisieworkshops. Deze dag is het startpunt van het Duits-Nederlandse EuregioNETmedial project.

Op de regionale Dag van de Media komen Duitse en Nederlandse jongeren ZELF aan het woord en in beeld. Ze komen direct in contact met programmamakers en ervaren zelf hoe media werken. Door met programmamakers in gesprek te gaan over het media-aanbod, wordt de belangstelling van jongeren voor het maken van programma's vergroot. Ook doen de jongeren kennis en vaardigheden op die van invloed kunnen zijn op hun toekomstige beroepskeuze.

Programma
Om 11.00 uur arriveren de scholieren van de Realschule Ochtrup, Duitsland bij het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark, te Enschede. Leerlingen van beide scholen krijgen van Peter Brusse, Alexandra Tische, Mareen Hoek en Sandra Koecher uitgebreide introductie over het EuregioNETmedial project.
Om 12.30 uur gaan zij lunchen. Vanaf 13.45 uur volgen de leerlingen verschillende mediaworkshops.
Om 16.00 uur arriveren de scholieren bij RTV Oost te Hengelo. Daar krijgen zij een rondleiding, gaan samen eten en wonen een live radio- en TV programma bij.
De dag eindigt om 19.00 uur.

Na afloop van de regionale Dag van de Media zijn foto's en verslagen te bezichtigen op de website: www.Replay4me.nl. Hier vindt u achtergrondartikelen, extra informatie en links met betrekking tot mediaeducatie.

De regionale Dag van de Media is een initiatief van Mira Media in samenwerking met EuregioNETmedial, het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark, te Enschede en de Realschule Ochtrup, Duitsland.

Deze dag is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het VSB Fonds, Equal Multiple Choice en EuregioNETmedial.


Noot voor de pers: