Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-01-2004

Televisie
Op weg naar het songfestival
Uitzending maandag 19 januari
Nederland 2 ­ 19.55 uur

Op weg naar het songfestival in teken van top 100 allertijden

Het programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL krijgt onder dezelfde titel een vervolg met nog eens vijf afleveringen. Het belangrijkste onderdeel in deze NOS/TROS-uitzendingen is de bekendmaking van de Songfestival Top 100 Allertijden. De presentatie is wederom in handen van Nance. Het programma is te zien op maandag 19 januari, 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari tussen 19.55 en 20.25 uur op Nederland 2.

In de afgelopen reeks uitzendingen van het programma bepaalde het publiek welke 100 songfestivalliedjes in de Songfestival Top 100 Allertijden kwamen. In deze reeks gaat het erom op welke plaats een liedje uiteindelijk belandt. Die volgorde wordt bepaald door de kijkers, die via de internetsite www.songfestival.nl hun stem kunnen uitbrengen door het invullen van een juryrapport. In de finale van het Nationaal Songfestival op zondag 22 februari wordt op spectaculaire wijze onthuld wat de tien populairste songfestivalliedjes ooit zijn.

In de uitzending van maandag 19 januari bijt Rudi Carrell met 'Wat een geluk' het spits af. Hij eindigde op de 100ste plaats. Verder komen in ieder geval de volgende nummers langs: Gerard Joling met 'Shangri-la', Milly Scott met 'Fernando en Philippo', Ben Cramer met 'De oude muzikant' en Cliff Richard met 'Power to all our friends'.

Ten slotte maakt Nance vanaf maandag 26 januari iedere keer bekend wie van de vier afgevallen kandidaten (van de afgelopen voorronde) door de kijkers is uitverkoren om tóch mee te doen aan de laatste herkansingsvoorronde op 19 februari.

Voor meer informatie en nieuwtjes over het songfestival surf dan naar: www.songfestival.nl.