Gemeente Rotterdam

Nr. 4
15 januari 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 19 t/m 25 januari 2004

Wethouder Bolsius onthult Funbin

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) onthult op maandag 19 januari om 14.00 uur in het Sofia Kinderziekenhuis aan het dr. Molenwaterplein 60 de eerste Funbin. De Funbin is een afvalbak met een glimlach. Ter gelegenheid van de introductie van de Funbin ontvangt de stichting Vrienden van het Sofia Kinderziekenhuis gedurende drie jaar een sponsorbijdrage. (Voor meer informatie: Rokla Products, dhr. R. van der Klaauw, tel. 010 - 432 00 00)

Wethouder Van der Tak ondertekent ouderenconvenant Noord

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Intergratie) ondertekent maandag 19 januari om 14.30 uur een convenant over het ouderenbeleid tussen de deelgemeente Noord en portefeuillehouder Welzijn, Maarten van de Donk. De onderneming zal plaatsvinden in het centrum voor ouderen en vrouwen 'De Waerschut' aan de Van Waerschutstraat 11. Met het convenant wordt tegemoet gekomen aan de wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en er voor te zorgen dat ouderen de mogelijkheid behouden actief deel te nemen aan de samenleving. (Voor meer informatie: Deelgemeente Noord, Anke de Jong, tel. 010-443 99 04)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij verkiezing Havenman van het jaar

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is aanwezig bij de Havenman van het jaar verkiezing op maandag 19 januari om 18.00 uur in het Maritiem Hotel aan de Willemskade 13. Criterium om tot Havenman van het jaar te worden gekozen is de mate waarin een Rotterdamse havenondernemer zich weet te onderscheiden door innovatief ondernemerschap. De verkieizng vindt voor de 23ste keer plaats. (Voor meer informatie: Havenpersclub Kyoto, Janny Kok, tel. 010 - 419 62 91)

Wethouder Bolsius bij informatieavond voor ondernemers

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) is op dinsdag 20 januari vanaf 18.45 uur in zaal Kriterion van Congrescentrum Engels aan het stationsplein 45 aanwezig bij de informatieavond voor ondernemers uit het centrumgebied. De bijeenkomst is onderdeel van de maandelijkse infomeetings van het project Centrum Veilig onder leiding van de Stadsmarinier. Op het programma voor de informatieavond staan onder meer een presentatie over het project Centrum Veilig, de straatroofcampagne en een interview met officier van justitie Peter Blanken. Wethouder Bolsius zal door Suzanne Mulder worden geïnterviewd over zijn inspanningen om de stad schoon en heel te houden. Ook geeft hij een reactie op de verschillende presentaties. Ondernemers kunnen tevens na afloop van het officiële gedeelte tijdens zogeheten 'postersessies' informatie krijgen over onderwerpen als de aanpak van graffiti, winkeldiefstal reiniging en toezicht. (Voor meer informatie: Stadsmariniers Centrum, Marlou van Beek, tel. 010 - 440 07 38)

Wethouder Hulman neemt jubileumboek Bibliotheek Rotterdam in ontvangst

Cultuurwethouder Stefan Hulman neemt op woensdag 21 januari om 16.00 uur het boek 'De vleugels van de Bibliotheek' in ontvangst. De presentatie vindt plaats in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110. In 2004 viert de Centrale Bibliotheek Rotterdam haar 400-jarig bestaan. Dit heuglijke feit en het opstellen van het bedrijfsplan 2005-2008 vormden de aanleiding een boek te maken dat als titel 'De vleugels van de Bibliotheek' kreeg. Het boek gaat over openbare bibliotheken, over boeken, over lezen en over de toekomst van de bieb. Behalve verschillende deskundigen komen ook bezoekers van de bibliotheek Rotterdam aan het woord. Via een klantenpanel hebben zij tijdens een speciale bijeenkomst hun visie op bibliotheek, boeken en lezen kunnen geven. De Rotterdamse journalist Herman Moscoviter heeft alle bijdragen verwerkt tot een geheel waarin vanuit verschillende invalshoeken een blik wordt gegund op 'de bibliotheek van de toekomst'. (Voor meer informatie: Bibliotheek Rotterdam, Dee Dijkstra, tel. 010-2816241)

Wethouder Van der Tak spreekt op nieuwjaarsreceptie CVO

Op woensdag 21 januari om 18.00 uur houdt wethouder Van der Tak (Sociale Intergratie) een toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs(CVO). Deze receptie zal plaatsvinden in de Kunsthal aan de Westzeedijk 341. De wethouder gaat in zijn toespraak ondermeer in op de sociale problematiek in Rotterdam. Ook spreekt de heer W. Littooij als bestuursmanager namens de CVO. (Voor meer informatie: Christelijk Voortgezet Onderwijs, mevr. Lorier, tel. 010 - 217 13 99)

Burgemeester Opstelten te gast bij opening Film Festival Rotterdam

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is te gast bij de 33e editie van het International Film Festival Rotterdam op woensdag 21 januari om 19.00 uur in de Pathé bioscoop op het Schouwburgplein. Het festival duurt tot en met 1 februari en heeft inmiddels een prominente plaats verworven als cultureel Nederlands evenement en neemt een belangrijke positie in de internationale filmwereld in. Elk jaar presenteert het IFFR een dwarsdoorsnede van de internationale cinema. Twee belangrijke themaprogramma's zijn dit jaar 'Homefront USA' en 'Power : Play'. In 'Homefront USA', reageren de Amerikaanse filmmakers met hun werk op het huidige klimaat dat in de VS heerst, het neonconservatisme en de mondiale beeldvorming over hun land. 'Power : Play' gaat over games, installaties, films en events waarin kunstenaars beeldtaal en techniek van computergames gebruiken om de structuren van macht en spel te analyseren. (Voor meer informatie: Film Festival Rotterdam, Barbara Goldman, tel. 010 - 890 90 95)

Wethouder Janssens opent samen met staatssecretaris Clémence Ross tennishal Victoria

Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) opent op zaterdag 24 januari om 10.00 uur samen met staatssecretaris Clémence Ross - van Dorp (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de hal van tennisvereniging Victoria aan de Kralingseweg 226. De hal met 8 tennisbanen biedt naast de reguliere sport ook onderdak aan de bondsjeugdopleiding van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond en de Tennis Academy Rotterdam. In het kader van jeugdsport en talentontwikkeling zal de hal een bijdrage leveren aan een nog beter topsportklimaat in Rotterdam en Nederland. (Voor meer informatie, Communicatie Sport en Recreatie, Walter Nijenhuis, tel. 010 - 417 21 29 of 06 - 51 48 34 96)

En verder.


* is burgemeester Opstelten op vrijdag 23 januari om 19.00 uur te gast bij het Jubileumgala ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht.

Openbare commissievergaderingen en raadsvergadering

Alle openbare commissievergaderingen worden gehouden in kamer 7 van het stadhuis, tenzij anders vermeld.

Fysieke Infrastructuur en Verkeer 20 januari 9.30 uur (o.m. presentatie bouwplannen
centrum o.a. Laurenskwartier,
Waterfront en Baankwartier)

Economie Haven en Milieu 21 januari 9.30 uur

Sociale Zaken en Onderwijs 21 januari 14.00 uur

Raad 22 januari 14.00 uur Raadzaal

noot voor de redactie/