Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Externe optredens minister Remkes (BZK)

Externe optredens minister Remkes (BZK)
Week 4 (19 t/m 25 januari)

Minister Remkes

Maandag 19 januari
14.45 uur
Werkbezoek aan de veiligheidsregio Brabant-Noord, 's-Hertogenbosch. Na gesprekken met verantwoordelijken in de veiligheidsregio, wandelt minister Remkes van het Hoofdbureau van Politie (Vogelstraat 41, Den Bosch) naar Frontoffice Den Bosch. Tijdens de wandeling krijgt de minister informatie over o.a. het lokale veiligheidsplan, het anti-discriminatieplan, de drugsoverlast en de problemen rond het station. Journalisten kunnen meelopen. In het Frontoffice wordt Remkes ontvangen door de Hoofdofficier en de Officier van Justitie. Om 16.30 verricht Remkes de officiële opening van het Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord. Dit gebeurt in de remise van de brandweerkazerne, Voglestraat 45, Den Bosch.

Dinsdag 20 januari
12.45 uur
Ondertekening Actieplan Veilig Ondernemen, samen met minister Donner (Justitie), staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) en de heren Schraven (VNO-NCW), Hermans (MKB-Nederland) en Fischer (Verbond van Verzekeraars).
Na de ondertekening is er een persconferentie.
Locatie: perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag.

Woensdag 21 januari
12.00 uur
Kort bezoek aan het politiekorps Limburg-Noord, Roermond. Aan het begin van het bezoek vindt de overhandiging van het prestatiecontract met deze regio plaats. Journalisten kunnen daarbij aanwezig zijn. Locatie: gebouw Openbaar Ministerie (Natalinnizaal), Buitenop 8cd, Roermond.

15.30 uur
Bijwonen en toespraak op een symposium over de bestuurskrachtmonitor van de provincie Limburg.
Locatie: MECC, Forum 100, Maastricht.

Noot voor de redactie,