Politie Flevoland

Openlijke geweldpleging en verzet

Almere 19-01-2004 - Een getuige zag zondagavond hoe een man op het Stadhuisplein een bushaltehokje vernielde en daarna samen met een groep jongens en meisjes in de bus stapte.

De bus werd door de politie aangehouden en de groep jongenen, die achterin de bus zat, werd aangesproken. De groep, zestien mannen en een aantal vrouwen, was zeer rumoerig en nauwelijks aanspreekbaar. Omdat de dader zich niet meldde en de getuige had gesproken over een mannelijke verdachte, werden alle mannen aangehouden terzake openlijke geweldpleging.

Toen de eerste verdachten uit de bus gehaald werden, begonnen zij meteen te vechten met de politie en zich tegen hun aanhouding te verzetten. Tijdens de worsteling werd een verdachte door een surveillancehond in zijn been gebeten. Het betreft een oppervlakkige bijtwond die in het politiebureau door een arts is behandeld.

Uiteindelijk konden de zestien verdachten, allen Almeerders in de leeftijd van 14 tot 27 jaar, worden aangehouden. Twaalf van hen werden na verhoor in vrijheid gesteld. De andere vier (18, 17, 17 en 16) zijn in verzekering gesteld op verdenking van openlijke geweldpleging en verzet.