Politie Gelderland-Midden

Wageningen - vermeende inbreker blijkt bewoner

Publicatiedatum: 19-01-2004

De politie heeft zondagavond een 27-jarige Wageninger aangehouden nadat deze door buurtbewoners was aangezien voor een inbreker. Buurtbewoners waarschuwden rond elf uur de politie nadat ze een vreemde in de woning hadden gezien. Agenten zagen de Wageninger bij hun komst door het huis lopen en sommeerden hem naar buiten te komen, waar hij werd aangehouden. Er bleek inderdaad sprake van een inbraak, maar de aangehouden man verklaarde tijdelijk in het huis te wonen en had de inbraak ook zelf bij thuiskomst ontdekt. De hoofdbewoner van het pand bevestigde later dit verhaal, waarop de Wageninger werd vrijgelaten. Uit de woning bleken ondermeer sieraden en een laptop te zijn ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk; verdachte van overval Wizzl aangehouden
Publicatiedatum: 19-01-2004

De politie in de unit Noord heeft donderdag 15 januari een 29-jarige man uit Zeist aangehouden, omdat hij wordt verdacht van de overval op de Wizzl stationswinkel. Deze overval werd gepleegd op 29 januari 2003.

De aanhouding van deze man werd mogelijk na het onderzoek van informatie. Informatie die door het onderzoeksteam is verzameld, maar ook bij de politie binnenkwam na de uitzendingen van Opsporing Verzocht en getuigenoproepen in de Nieuwsbrief van de politie.

Nieuwe overval
Bij zijn voorgeleiding afgelopen vrijdag besloot de officier van justitie dat de verdachte vast moest blijven zitten. Desondanks is er een nieuwe overval gepleegd op de Wizzl. Onderzocht wordt in hoeverre er overeenkomsten tussen deze en eerder gepleegde overvallen zijn. Alleen wat betreft de rol van de verdachte kan een ding met zekerheid worden vastgesteld: hij heeft het feit niet gepleegd. Vast zitten in een politiecel is een zeer deugdelijk alibi. Overigens ontkent de man uit Zeist de overval van vorig jaar gepleegd te hebben.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Wageningen - verkeersruzie ontaardt in handgemeen
Publicatiedatum: 19-01-2004

Een 21-jarige automobilist uit Bennekom heeft zondagavond bij de politie aangifte gedaan van mishandeling naar aanleiding van een uit de hand gelopen verkeersruzie. De Bennekommer liep daarbij vermoedelijk een gebroken neus op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het voorval deed zich zondagavond omstreeks zes uur voor op de Grintweg in Wageningen. Het slachtoffer reed samen met een familielid over de Grintweg van Bennekom richting Wageningen. Daarbij zou volgens de lezing van het slachtoffer een achteropkomende BMW zich hebben schuldig gemaakt aan bumperkleven. Om de bestuurder van de BMW te dwingen enige afstand te bewaren trapte de Bennekommer op de rem. Dit herhaalde zich enkele malen totdat er gestopt moest worden bij een verkeerslicht. Daarbij zou het tot een woordenwisseling tussen de Bennekommer en de BMW bestuurder, die op een gegeven moment uit de hand liep. De BMW bestuurder zou daarbij de Bennekommer hebben geslagen waardoor deze gewond raakte. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - drie drankrijders bij alcoholcontroles

Publicatiedatum: 19-01-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondagavond en maandagnacht bij twee alcoholcontroles in Ede in totaal drie drankrijders onderschept. Van een van de drankrijders, een 36-jarige Edenaar, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met een alcoholpromillage van ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid achter het stuur van zijn auto zat. Het VHT controleerde tussen 18.30 en 22.00 uur op de Rijksweg N224 ruim 330 bestuurders. Een daarvan bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en had een promillage van 0,85 (ruim anderhalf maal het wettelijke maximum). Bij een controle op de Raadhuisstraat, tussen 22.15 en 01.00 uur, werden onder 98 gecontroleerde auto's twee drankrijders aangetroffen. Daarbij kregen nog eens 6 bestuurders een bekeuring omdat ze geen autogordels droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - tientallen bekeuringen bij parkeercontrole
Publicatiedatum: 19-01-2004

De politie heeft afgelopen zondag in het centrum van Barneveld weer tientallen bekeuringen uitgeschreven wegens parkeerovertredingen. De politie controleerde ondermeer op de Jan van Schaffelaarstraat, Langstraat, Kampstraat en Burgemeester Kuntzelaan. In totaal 35 bestuurders die hun auto geparkeerd hadden in strijd met het parkeerverbod kregen een bon. De politie besloot in overleg met de gemeente het parkeerverbod in het centrum van Barneveld te gaan aanpakken nadat eerder gebleken was dat hulpverleningsvoertuigen nauwelijks de plaats van een brand konden bereiken als gevolg van parkeeroverlast. Na een periode van drie weken, waarin alleen waarschuwingen werden uitgedeeld, worden overtreders nu bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---