HOGESCHOOL INHOLLAND

Persbericht

19 januari 2004

INHOLLAND Rotterdam steunt Mentorproject Benefits for Kids

ROTTERDAM - Hogeschool INHOLLAND Rotterdam ondertekent op maandag 19 januari 2004 een convenant met de Stichting B for You, waarin wordt afgesproken dat medewerkers van de School of Economics van INHOLLAND het mentorproject Benefits for Kids van de Stichting B for You in Rotterdam gaat ondersteunen. De samenwerking tussen beide organisaties bestaat uit het inzetten van mentoren en het uitvoeren en begeleiden van het project Benefits for Kids. Doel van het project is het terugdringen van de onderwijsachterstand en sociale achterstand van (allochtone) jongeren. Het project probeert ruim 100 jongeren te bereiken in de leeftijdsgroep van de laatste twee klassen van de basisschool en eerste twee klassen van de brugklas. De bedoeling is om het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van de jongeren beter te ontwikkelen en de schoolprestaties te verbeteren. De inzet van de vrijwillige mentoren van de hogeschool moet leiden tot een verbetering van de schoolprestaties of gedrag, een verbeterde motivatie en meer en constructievere sociale contacten.

Het uitgangspunt van Benefits for Kids is dat de maatschappij al het beschikbare talent nodig heeft. Bij sommige jongeren worden die talenten onvoldoende ontwikkeld, vaak vanwege een ongunstige thuissituatie. Aan deze jongeren biedt het project 'Benefits for Kids' de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en hun kansen te ontwikkelen. Hogeschool INHOLLAND Rotterdam ziet het als haar plicht om als Rotterdamse instelling mede verantwoordelijkheid te dragen voor problemen in de stad en bij te dragen aan oplossingen. INHOLLAND heeft daarin een partner gevonden in de Stichting B for You, die al een aantal jaren de mentorprojecten Benefits for Kids voor jongeren ontwikkelt en uitvoert in Rotterdam.

Diverse overheidsinstellingen waaronder de Europese Unie en het VSB Fonds subsidiëren het project. Daarnaast hebben Het platform Maatschappelijk Ondernemen Rotterdam en vele andere bedrijven Benefits for Kids geadopteerd en ondersteunen dit initiatief met het leveren van mentoren en faciliteiten. Tevens hebben het Wereld Museum, het Maritiem Museum Rotterdam, het Museum Boymans van Beuningen, het Mariniers Museum, het Belasting en Douane Museum, het Openbaar Vervoer Museum en het Historisch Museum hun deuren belangeloos voor de deelnemers aan het project opengesteld. Er wordt samengewerkt met vrijwel alle scholen, een aantal (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties in de deelgemeente Noord.

Indien jongeren zich willen aanmelden of als ouders, scholen of verenigingen menen dat dit project geknipt is voor hun pupil, dan kunnen zij informatie krijgen bij de projectleider Ben Rubingh van Benefits for Kids. Hij is bereikbaar onder 010.5217070 of info@BenefitsforKids.nl.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd de ondertekening bij te wonen. De ondertekening vindt plaats van 15.00 - 15.45 uur in het Auditorium van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, Posthumalaan 90 op de Kop van Zuid. Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, woordvoerder Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of 06 5498 0998 of E-mail: Donatello.Piras@INHOLLAND.nl

19 jan 04 10:15