Politie Drenthe

Maandagmorgen 19-01-04

Assen 19-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Meisje aangehouden na valse 112-meldingen
AALDEN - Zondagmiddag is een 14-jarig meisje uit Emmen aangehouden, nadat ze vanuit een telefooncel meerdere keren het 112-alarmnummer had gebeld. Bij de alarmcentrale kwamen meerdere telefoontjes binnen waarna de beller steeds weer ophing. Het nummer hoorde bij een telefooncel op een recreatiepark aan de Gelpenberg. Het meisje werd na een zoekactie op het park aangetroffen en ze bekende de telefoontjes. Ze krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Alcomobilist moet rijbewijs inleveren
PEIZE - Zondagavond zagen agenten een 46-jarige man uit Amsterdam met zijn auto over de Groningerweg rijden. Hij had de hele weg nodig. Bij de ademtest die volgde blies hij 865, bijna vier keer het toegestane maximum. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding.

Woninginbraken
EMMEN - Zondagavond is ingebroken in woningen aan de Hoitingeslag en de Fokkingeslag. In beide gevallen is de dader over het schuurtje aan de achterzijde geklommen en heeft daarna een bovenraampje geforceerd. Beide woningen werden geheel doorzocht. De 47-jarige bewoner van de Fokkingeslag mist onder meer kleding en sieraden. De 24-jarige bewoner van de Hoitingeslag is sieraden kwijt.

Drank gestolen bij inbraak
EMMEN - Afgelopen weekeinde is ingebroken in een slijterij aan de Balingerbrink. Daarbij is een hoeveelheid sterke drank, zoals cognac en whiskey gestolen. Om binnen te komen is de achterdeur geforceerd. Een 55-jarige vrouw deed aangifte.

Door het lint
HOOGEVEEN - Zondagavond is een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat hij in de Pottingastraat een ruit van een flatportiek had vernield. De man draaide volledig door toen bleek dat hij werd aangehouden. Hij is geboeid afgevoerd en ingesloten. Het gedrag van de man is waarschijnlijk het gevolg van drugsgebruik.

Man aangehouden na huiselijk geweld
EMMER COMPASCUUM - Zondagavond is een 55-jarige man aangehouden nadat hij zijn 57-jarige vriendin, met wie hij samenwoont, zou hebben mishandeld. De man is ingesloten en onderzoek zal duidelijk moeten maken wat er precies is gebeurd en hoe het in de toekomst is te voorkomen. Volgens de procedure Huiselijk Geweld.

Ernest Zinsmeyer verzorgt het perspiket en de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur