Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Weekend Hoeksche Waard

19-01-2004 - Persberichten District III

SNELHEIDSCONTROLE
NIEUW-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag 16 januari een snelheidscontrole gehouden aan de Spuidijk. In totaal werden er 430 voertuigen gecontroleerd. Zeven mensen werden geflitst omdat ze te hard reden. Zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 105 kilometer per uur. Ook aan de Molendijk werd diezelfde dag gecontroleerd op snelheid. Hier reden er 13 van de 42 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid aan de Molendijk was 77 kilometer per uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
OUD-BEIJERLAND-Een 53-jarige man uit Oud-Beijerland is op vrijdag 16 januari aangehouden. De man reed op zijn brommer over de Beneden Oostdijk. Agenten hielden de man staande omdat hij hier niet met zijn brommer mocht rijden. Daarnaast slingerde de man nogal waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De man bleek te veel alcohol op te hebben. Hij heeft een rijverbod van een uur gekregen. NUMANSDORP- In de nacht van zaterdag op zondag 18 januari is een 20-jarige man uit Numansdorp aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over de provinciale
weg N-487. Agenten verzochten hem te stoppen in verband met een alcoholcontrole. Uit de ademtest bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hij heeft een rijverbod van vijf uur gekregen.

WONINGINBRAAK
KLAASWAAL- Bij een woning aan de Bremstraat in Klaaswaal is op vrijdag 16 januari ingebroken. De inbrekers hebben eerst het tuinhek opengebroken. Vervolgens werd de schuifpui opengebroken. De beneden- en bovenverdieping werden doorzocht. De inbrekers werden gestoord omdat de zoon des huizes op een gegeven moment thuis kwam. Hij kon niet binnen komen, omdat de voordeur op het nachtslot was gedaan. De inbrekers zijn via de achterzijde van huis ontvlucht. Ze hebben diverse spullen meegenomen.
ZUID-BEIJERLAND- Tussen 16 en 17 januari is er ingebroken bij een woning aan de Ridder van Dorplaan. Vermoedelijk is men via de brandgang de tuin in gekomen. Het slot van de tuindeur was geforceerd. Vervolgens werd de cilinder van de keukendeur opengebroken. Er zijn sieraden, een lap top en bankpasje meegenomen. De technische recherche onderzoekt de inbraak.