Ingezonden persbericht


TrendMicro introduceert compleet beveiligingspakket voor midden- en kleinbedrijf

Nieuwe producten specifiek ontwikkeld voor MKB-klanten

Utrecht, 19 januari 2004 - Trend Micro (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), vooraanstaand leverancier van antivirus- en internet-content security-software en -services, introduceert vandaag in de EMEA-regio een nieuwe reeks producten die specifiek zijn ontwikkeld voor klanten in het midden- en kleinbedrijf. De oplossingen spelen met hun compleetheid, makkelijke inzetbaarheid, beheerbaarheid en lage kosten in op de eisen en wensen van deze klantengroep. Trend Micro(tm) Client Server Suite for Small and Medium Businesses 2.0, Trend Micro Client Server Messaging Suite for Small and Medium Businesses 2.0, Trend Micro InterScan(tm) VirusWall(tm) for Small and Medium Businesses 5.0 en Trend Micro NeaTSuite? for Small and Medium Businesses brengen de voordelen van grootzakelijke beveiligingsoplossingen binnen handbereik van kleine en middelgrote bedrijven die vaak met bescheiden IT-middelen opereren.

Kleine en middelgrote bedrijven lopen net als grotere organisaties de kans op bedreigingen, bijvoorbeeld de MSBlast- en Sobig-F-wormen. Deze bedrijven zijn echter niet altijd voldoende ingericht om te kunnen omgaan met deze snel opererende virussen. Ook beschikken ze vaak niet over middelen om de steeds toenemende hoeveelheid spam het hoofd te bieden. Verder beschikken deze bedrijven in de meeste gevallen over een beperkt aantal (of parttime) IT-medewerkers. MKB-bedrijven vertrouwen vaak alleen op individuele desktopantivirusproducten, omdat bestaande beveiligingsoplossingen, die ontwikkeld zijn voor grotere bedrijven, in de regel te complex en te kostbaar zijn voor het MKB.

Met de introductie van de nieuwe Client Server Suite for SMB, Client Server Messaging Suite for SMB, InterScan VirusWall for SMB en NeaTSuite for SMB speelt Trend Micro in op de specifieke behoeften van MKB-klanten op het gebied van vereenvoudigd beheer van desktop, server, gateway en beveiliging van Microsoft Exchange-mail. De 'out-of-the-box'-producten zijn ontwikkeld met het oog op eenvoudige installatie en configuratie. Ze bieden robuuste functionaliteit op basis van een enkele interface en helpen zo bij het terugdringen van installatiekosten en het onderhouden van een veilige werkomgeving.

"Kleine en middelgrote bedrijven kunnen niet beschouwd worden als 'grote bedrijven met minder werknemers'. Hoewel ze te maken hebben met dezelfde beveiligingsbedreigingen, worstelen ze dagelijks met het beheer van steeds diverser en complexer beveiligingsoplossingen", zegt Steve Quane, Global Director of Product Marketing van Trend Micro. "Trend Micro is de eerste grote antivirusleverancier die producten volledig op basis van MKB-klanteisen ontwikkelde. Dankzij de uitgebreide feedback van onze klanten bieden deze producten dezelfde voordelen als onze grootzakelijke producten voor wat betreft gebruiksgemak en functionaliteit, ondersteund door onze bekroonde support."

Client Server Suite for SMB 2.0 biedt bescherming van desktops en laptops en file- en applicatieservers tegen diverse beveiligingsbedreigingen via een enkele, geïntegreerde console. Bij een virusuitbraak kunnen alle desktops centraal geüpdatet worden, wat kostbare tijd bespaart bij het blokkeren van nieuwe bedreigingen.

Client Server Messaging Suite for SMB 2.0 biedt, aanvullend op desktops en servers, antivirusbescherming voor e-mail aan bedrijven met eigen Microsoft Exchange-servers. De suite omvat tevens ingebouwde heuristische antispamtechnologie die de kosten en complexiteit van antispambescherming terugdringt. Trend Micro is de enige leverancier die antivirus- en antispammogelijkheden biedt in een enkel product voor klanten in het MKB.

InterScan VirusWall for SMB 5.0 is een 'alles-in-één'-oplossing voor gateway, antivirus- en content-beveiliging, die bedreigingen in SMTP-, HTTP en FTP-verkeer scant. Ook POP3-verkeer wordt gescand zodat netwerken ook beveiligd zijn als medewerkers hun internet-e-mailaccounts openen. Deze bescherming wordt vaak over het hoofd gezien door kleine en middelgrote bedrijven. Geïntegreerde antispam- en e-mail-content filtering helpt bij het verbeteren van de productiviteit van werknemers en bij het juiste gebruik van internetvoorzieningen. InterScan VirusWall for SMB 5.0 is de meest complete en betaalbare gateway-oplossing van Trend Micro voor kleine en middelgrote bedrijven.

De NeaTSuite for SMB combineert Trend Micro Client Server Message Security Suite en Trend Micro InterScan VirusWall for SMB. Het biedt alle voordelen van deze producten, alsmede een centrale beheerconsole voor eenvoudig beheer van antivirus en content filtering binnen het IT-netwerk.

Prijs en beschikbaarheid
InterScan VirusWall for SMB 5.0 is vanaf 19 januari 2004 beschikbaar in de EMEA-regio. Client Server Suite for SMB 2.0, Client Server Messaging Suite for SMB 2.0 en NeaTSuite for SMB komen in het eerste kwartaal van 2004 beschikbaar. Prijsinformatie is beschikbaar op www.trendmicro-europe.com

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://nl.trendmicro-europe.com/

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal:
Trend Micro
Anna Wright
EMEA PR Manager
Tel: +44 (0)1628 400534
E-mail: Anna_Wright@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Francine Loos / Annegees van Linge / Anja Breunis
Tel: +31 (0)30 6565 070
E-mail: francine@lvtpr.nl / annegees@lvtpr.nl / anja@lvtpr.nl