Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - hondenbezitter op de vuist

Publicatiedatum: 19-01-2004

Een 77-jarige vrouw uit Arnhem is zondagmiddag in de wijk Presikhaaf in haar woonplaats mishandeld door een onbekende terwijl ze haar hond aan het uitlaten was. Bij het treffen van een andere hondenbezitter kregen de beide honden onderling ruzie en vlogen elkaar aan. Toen de Arnhemse beide honden wist te scheiden was dit kennelijk niet naar de zin van de andere eigenaar. Deze zou de Arnhemse vervolgens hebben geslagen. De Arnhemse was daarbij voorzover bekend niet gewond geraakt. Gewaarschuwde agenten troffen de boze hondenbezitter niet meer aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - rijbewijs ingevorderd na weigeren ademonderzoek
Publicatiedatum: 19-01-2004

De politie heeft maandagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Nijmegen nadat deze geweigerd had zich te onderwerpen aan een ademonderzoek. Surveillerende agenten was rond een uur 's nachts het rijgedrag van de Nijmegenaar opgevallen toen hij over de Utrechtseweg in Oosterbeek reed: binnen de bebouwde kom reed hij harder dan was toegestaan. De agenten besloten de man te volgen en stelden vast dat hij, eenmaal buiten de bebouwde kom, opvallend langzaam reed. Ter hoogte van Doorwerth stelden de agenten een controle in en roken alcohol bij de Nijmegenaar. Deze weigerde echter de aanwijzingen van de agenten op te volgen, zodat de ademanalyse niet voltooid kon worden. Het rijbewijs werd hierop ingevorderd. De man bleek het document echter niet bij zich te hebben, waarop zijn auto werd in beslag genomen. Dat beslag blijft gehandhaafd totdat de Nijmegenaar zijn rijbewijs inlevert. De Nijmegenaar is later heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst/Zevenaar - autodiefstallen

Publicatiedatum: 19-01-2004

Drie gedupeerden van autodiefstal uit het politiedistrict Rivierenland hebben zich het afgelopen weekend bij de politie gemeld voor aangifte. In Bemmel werd afgelopen vrijdag vanaf de Leidijk een zwarte Lancia Y ontvreemd van een 42-jarige inwoner uit die plaats. In Haalderen zagen autodieven kans om in de nacht van zaterdag op zondag een rode BMW van een 38-jarige man mee te nemen vanaf de Notenboomstraat. Een 21-jarige Didammer mist sinds zondagochtend zijn blauwe Opel Kadett, nadat die door onbekenden vanaf de Rekkenweg in zijn woonplaats werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden