Gemeente Westervoort

Aanvragen & vergunningen
Bouwaanvraag:

* Brouwerslaan 1, plaatsen hekwerk
Verleende bouwvergunningen:

* Rhijnvelt 40, aanbouw erker

* Vredenburgstraat 30, verbouw/uitbreiding woning
* Vredenburgstraat 17, verbouw/uitbreiding woning
* De Twee Roeden 17, verbouw/uitbreiding woning

Vrijstellingsprocedure:

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat zij voornemens zijn een vrijstelling te verlenen voor het volgende bouwplan:

* plaatsing erfafscheiding, De Twee Roeden 10.

Het bouwplan is strijdig met het bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het bouwplan ligt vanaf 22 januari tot 19 februari 2004 voor 4 weken ter inzage bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Inzage kan plaatsvinden op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Binnen die termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders. Overige verleende vergunningen
Voorde hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:

* De Camp nr. 15, voor het kappen van 1 berk.
* Jagerskamp nr. 42, voor het kappen van 1 berk en 2 coniferen.
* Gemeente Westervoort voor het kappen van 3 appelbomen (Malus) op de parkeerplaats naast de Camp nr 53.

* Gemeente Westervoort voor het kappen van 1 es tussen 't Jufferblock nr.2 en de Steenderens nr. 5.

* Mosterdhof nr. 31-33 voor het kappen van 1 Acacia.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen).

* vergunning verleend aan St. Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa voor het houden van een kledinginzameling op dinsdag 3 februari 2004, aan Samenwerking Ontwikkeling Sahellanden op donderdag 6 mei 2004, aan St. Aktie '68 op dinsdag 31 augustus 2004 en aan Ver. Paardrijden Gehandicapten Oost op dinsdag 30 november 2004.

Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) Aanleg rotonde Broeklanden-Rivierweg
Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat met ingang van 22 januari 2004 gedurende vier weken het ontwerp van de 3e partiële herziening van de voorschriften van het bestemmingsplan De Leigraaf voor een ieder ter inzage ligt ter gemeentesecretarie bij de afdeling Ruimte&Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort. Deze partiële herziening heeft tot doel een rotonde aan te leggen op het kruispunt Broeklanden-Rivierweg. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur, van 18.00 uur - 21.00 uur en op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur. Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk en gemotiveerd zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken.

Eindverslag aanleg rotonde Broeklanden-Rivierweg

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de terinzagelegging van het voorontwerp van de 3e partiële van de voorschriften van het bestemmingsplan De Leigraaf inzake de aanleg van een rotonde niet heeft geleid tot inspraakreacties. Het eindverslag van deze inspraakprocedure is thans vastgesteld en ligt met ingang van 22 januari 2004 gedurende een termijn van vier weken ter inzage ter gemeentesecretarie bij de afdeling Ruimte&Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur tot 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur, van 18.00 uur tot 21.00 uur en op overige werkdagen van 14.00 uur tot 16.00 uur. Deze datum is tevens het officiële einde van de inspraakperiode. De mogelijkheid bestaat om ten aanzien van de uitvoering van de inspraakprocedure een schriftelijke klacht bij burgemeester en wethouders in te dienen. Dit dient te geschieden binnen uiterlijk vier weken na afloop van de inspraakprocedure.

Vrijstelling bestemmingsplan Het Ambacht en eindverslag inspraak

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de terinzagelegging van het voornemen tot vrijstelling van het bestemmingsplan Het Ambacht, op grond van artikel 11, lid 3a, van de planvoorschriften, niet heeft geleid tot inspraakreacties. Deze vrijstelling beoogt het gebruik van het pand Mollevite 11a ten behoeve van een showroom mogelijk te maken. Het eindverslag van deze inspraakprocedure is thans vastgesteld en ligt met ingang van 22 januari 2004 gedurende een termijn van vier weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Het besluit tot toepassen van de vrijstelling ligt met ingang van 22 januari 2004 gedurende een termijn van zes weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur; alsmede op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.

Bovengenoemde datum is tevens het officiële einde van de inspraakperiode. De mogelijkheid bestaat om ten aanzien van de uitvoering van de inspraakprocedure een schriftelijke klacht bij burgemeester en wethouders in te dienen. Dit dient te geschieden binnen vier weken na afloop van de inspraakprocedure.

Indien men zich niet kan verenigen met het besluit, dan kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na datum van publicatie, bij ons schriftelijk en gemotiveerd bezwaar worden aangetekend. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In verband hiermee kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om een voorlopige voorziening gedaan worden bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 30160 te 6803 AD Arnhem. Aan dit laatste zijn kosten verbonden waarover informatie verkregen kan worden bij de griffie van de rechtbank. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn overigens geen kosten verbonden. Bij de behandeling van een bezwaarschrift wordt een onafhankelijke commissie om advies gevraagd. U kunt als belanghebbende verzoeken om de kosten te vergoeden die u vanwege het bezwaar redelijkerwijs heeft moeten maken. Dit verzoek kunt u in uw bezwaarschrift opnemen.

Bekendmaking besluit voor winterbed de IJssel

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken op grond van de artikelen 14 en 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening respectievelijk de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In zijn vergadering van 8 december 2003 heeft de gemeenteraad wederom verklaard dat voor het gebied van het winterbed van de rivier de IJssel een (herziening van een) bestemmingsplan wordt voorbereid. Het betreft globaal gezegd het gebied vanaf de Veerdam/IJsseldijk tot aan de gemeentegrens voorbij de Rijksweg A 12. Hieraan ten grondslag ligt de voorgenomen actualisering van een aantal bestem-mingsplannen op grond van de vastgestelde Ministeriële beleidslijn Ruimte voor de rivier. Deze beleidslijn heeft tot doel om meer rivierruimte te scheppen teneinde toekomstige hogere rivier-afvoeren op te kunnen vangen. Aan het voorbereidingsbesluit is een aanlegvergunningenstelsel ver-bonden. Het besluit met het (de) daarbij behorende voorstel (tekening) liggen met ingang van de dag, die volgt op de datum van de bekendmaking daarvan, voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan verkregen worden op elke werkdag van a. 08.00 - 12.30 uur en van 14.00 - 16.00 uur (op afspraak; telefoon 026 - 31 79 310) alsmede op iedere maandagavond (avondsecretarie), eveneens na het maken van een afspraak van 18.00 - 20.00 uur. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag, die volgt op die van de bekendmaking daarvan.

Rechtsbescherming
Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken, met ingang van de dag na die van de datum van bekendmaking van dit besluit, bij de gemeenteraad schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Bij de behandeling daarvan zal een onafhankelijke commissie voor de bezwaar- en beroepschriften worden betrokken. Aan de behandeling van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Bij de indiening of tijdens de behandeling van een bezwaarschrift kunt u wel verzoeken om de kosten, die u in verband daarmede redelijkerwijs heeft moeten maken, te vergoeden. De indiening van een bezwaarschrift schort de wer-king van het besluit niet op.

In verband hiermede bestaat de mogelijkheid om een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Arrondis-sementsrechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030 te 6800 EM Arnhem. Hierbij dient een kopie van het bezwaarschrift over te worden gelegd. Aan de behandeling van zo'n verzoek zijn overigens wel kosten (een griffierecht) verbonden. De griffie van de rechtbank kan u daarover informeren (tel. 026 - 3 592 000).