BedrijfsautoRAI

19-01-2004

Centraal Boekhuis vertrouwt op Ategos van Mercedes-Benz

Centraal Boekhuis B.V. in Culemborg vervult als gespecialiseerd logistiek dienstverlener een spilfunctie tussen uitgeverij en boekhandel. Naast de opslag van boeken en kantoorartikelen wordt hier ook de distributie en het vervoer van jaarlijks 58 miljoen boeken verzorgd.

Het dagelijks vervoer naar de overslagpunten en naar de klanten vormt een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Betrouwbare bedrijfswagens zijn hierbij van groot belang. Centraal Boekhuis vertrouwt hierbij onder meer op zes Ategos 1823 van Mercedes-Benz. Deze beschikken over een laadvermogen van 10 ton. Vooral de economische aspecten gaven de doorslag bij de aanschaf van de Ategos. Verder spelen argumenten als techniek, uiterlijk, Arbo-normen en de aanwezigheid van een landelijk dealernetwerk een belangrijke rol.

De samenwerking met Mercedes-Benz dealer Rüttchen uit Tiel verloopt naar volle tevredenheid. Recentelijk is hier eveneens een Atego 1823 met Telligent- Automaat besteld. Mercedes-Benz is de eerste bedrijfswagenleverancier die een distributietruck met automaat levert.