Ingezonden persbericht


(19 januari 2004 - Van Annet Polman en de Werkgroep TV-Geweld)

P E R S B E R I C H T

Actie: Stop het Geweld op TV

Utrecht, 19 januari 2004 - Naar aanleiding van de dood van conrector Hans van Wieren, is Annet Polman uit Utrecht een handtekeningenactie begonnen tegen het vertoon van geweld op televisie. Haar actie krijgt steun van de al langer bestaande Werkgroep TV-Geweld.

Via internet wordt de oproep verspreid om via de website van de Werkgroep TV-Geweld een handtekening te zetten. Hieronder de tekst van de oproep.

Stop het Geweld op Tv

Woedend, ben ik. Woedend over al het geweld. Maar ik gebruik mijn woede niet om iemand neer te knallen. Ik ga er iets creatiefs mee doen. Ik ga ervoor zorgen dat het geweld van de tv verdwijnt. Ik ga actie voeren: Stop het Geweld op Tv. De tijd van woorden is voorbij. Het is de hoogste tijd voor daden. Dat vindt zelfs Balkenende.

Waarom beginnen bij het geweld op tv? Omdat iedereen weet dat onze omgeving ons beinvloedt. Zeker als je zelf niet weet hoe met je woede en frustratie om te gaan, kijk je naar je omgeving. En die omgeving bestaat uit ouders en leerlingen die het ook niet weten -die het ook nooit geleerd hebben-. Maar ook uit tv, krant, film en videospelletjes. En daar zie je niets anders dan geweld. Geweld is daar het middel om je eigen belangen na te streven. Daar wen je aan. Dat ga je nadoen. Leren omgaan met je frustraties is moeilijk en kost tijd. Dus laten we snel beginnen met iets makkelijks en effectiefs. Laten we zorgen dat onze omgeving het goede voorbeeld geeft: Stop het Geweld op Tv

Dus doe mee om iets aan de omgeving te veranderen zet je 'handtekening' op http://www.tvgeweld.nl

Annet Polman
030-2733868
annetpolman@wanadoo.nl

-- einde persbericht --

-- Lees ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers - vraag proefnummer! Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@omslag.nl Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - 040-2910295 - http://www.omslag.nl