Politie Amsterdam-Amstelland


---

Creatieve boekhouder boekt 18 miljoen af
19-1-2004. Begin januari is een 35-jarige boekhouder van een bedrijf in Aalsmeer gearresteerd op verdenking van het wegsluizen van miljoenen euro's. De fraude, die mogelijk enige jaren heeft geduurd, werd onlangs ontdekt. De man heeft zijn werkgever in ieder geval op slinkse wijze circa 18 miljoen euro afhandig gemaakt.

De zaak kwam aan het rollen toen de directeur van het bedrijf door een geldinstelling opmerkzaam werd gemaakt op een aantal dubieuze transacties waarbij ongebruikelijk grote sommen geld werden weggesluisd. De politie werd ingeschakeld en er werd aangifte gedaan. Hoewel in eerste instantie werd gedacht dat een bedrag van 450.000 euro was verduisterd, bleek al snel dat miljoenen euro's via verschillende constructies in handen kwamen van de fraudeur.

De boekhouder heeft inmiddels bekend dat hij zijn werkgever grote bedragen afhandig heeft gemaakt, hoewel hij zelfs dacht "slechts" tien miljoen euro te hebben verduisterd. Die som zou hij in zijn geheel vergokt hebben. Het onderzoek duurt voort.
Alcomobilist in de fout
19-1-2004. Maandagochtend rond kwart over drie werd op het Van Beuningenplein een 58-jarige automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Bovendien gaf hij een valse naam op en reed hij met een ongeldig rijbewijs. Op een politiebureau blies de bestuurder 495 ug/l (1.10 promille). Hij kreeg een proces-verbaal.
Snelheidscontrole Mauritskade

19-1-2004. Zondagmiddag tussen kwart over drie en vijf uur vond op de Mauritskade een snelheidscontrole plaats. 36 Bestuurders kregen een bekeuring. Een aantal bestuurders kreeg ook een bekeuring vanwege het niet dragen van de autogordel of het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

---