1e persbericht van maandag 19 januari 2004

Eindhoven 19-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt

In het Winkelcentrum Woensel is maandag rond 4.45 uur een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij inbrak in een winkel in het Winkelcentrum Woensel. De gealarmeerde politie kwam bij de winkel aan en zag dat het rolluik opengebroken was. Vervolgens hoorden ze gestommel in het pand en zagen ze twee handen onder het rolluik vandaan komen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Dubbel zo hard gereden als toegestaan

Een onopvallende politiewagen met videocamera aan boord registreerde zondagavond rond 19.25 uur een snelheid van 109 km/u over het Vredeoord bij een 50-jarige automobilist uit Eindhoven. Hier mag maximaal 50 km/u gereden worden. Ook zagen zij de man eerder op de Huizingalaan rechts inhalen en op de Vredeoord zagen zij dat hij ging inhalen over een doorgetrokken streep. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist met veel drank op

Op de Alsacelaan is maandagochtend rond 2.10 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had veel te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 2,30 geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man bedreigt gezin ex-vriendin

Zondag om 19.10 uur is op de Rocadeweg in Helmond een 25-jarige inwoner van Asten aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn ex-vriedin en haar gezin in Helmond met de dood bedreigd. Met een kompaan ging hij naar de ouderlijke woning van de vrouw. Daar sloeg hij op ramen en deuren. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man snel inrekenen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachten aangehouden na diefstal vanaf bouwplaats

Op de Wolfstraat zijn zondagmiddag rond 16.30 uur twee Helmonders van 25 en 24 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van enkele stukken tempex en enkele houten latten vanaf een bouwplaats aan de Wolfstraat. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten van vernieling

Op de Beemdweg zijn zondag rond 16.15 uur drie jongens (14, 15 en 15 jaar) en een meisje (13 jaar) uit Helmond aangehouden. Zij zouden kort voor hun aanhouding stenen tegen een bouwkeet aan de Beemdweg hebben gegooid. De bouwkeet liep hierdoor diverse deuken op. Het viertal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed

Op de Pistoriusstraat is maandagochtend rond 3.00 uur een 27-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man slingerend over de Beelstraat rijden en controleerde hem op de Pistoriusstraat. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 2,30 gemeten. Het rijbewijs van de man bleek reeds eerder dit jaar te zijn ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed

Op de Heistraat is zondagavond rond 21.55 uur een 54-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man met zijn auto stil staan op de rijbaan. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Bij hem is een bloedproef afgenomen. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Nachtrust verstoord door inbrekers

In een woning aan de Luxemburgsestraat is zondagavond rond 23.00 uur ingebroken. De bewoner lag inmiddels te slapen toen hij wakker werd van de deurbel. De man besloot om niet meer open te doen. Vervolgens hoorde hij een harde knal van zijn voordeur die openzwaaide. Hierop is de bewoner uit bed gesprongen waarop hij oog in oog stond met twee inbrekers. De bewoner begon meteen te schreeuwen waarop de daders zijn gevlucht.

Geldrop: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Laan van Tolkien is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader had een ruit van een toegangsdeur vernield om binnen te komen. In de winkel werden diverse ruiten van vitrinekasten kapot geslagen. De gealarmeerde politie die ter plaatse ging zag nog net een man op een bromfiets wegrijden. De man zag kans te ontsnappen. Hij liet voor de winkel vier koffers met gereedschap achter.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Vincent van de Heuvelstraat is tussen zaterdag 15.00 uur en zondag 15.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een schuifpui aan de achterkant van de woning open te breken. Weggenomen werden twee televisies, een DVD-speler, een videorecorder, geluidsboxen, een computer, een kinder crossmotor, crossmotorkleding en een compressor.

Lieshout: Verdachte schietpartij aangehouden

Maandagmorgen rond 5.30 uur zijn een 39-jarige man en een 40-jarige vrouw beiden afkomstig uit Eindhoven op de Tongelresestraat in Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op een woonwagencentrum in Lieshout op 26 augustus 2002. Een andere verdachte werd kort na dat incident aangehouden. Hij is inmiddels veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. De vrouw wordt verdacht van het onderdak verschaffen aan een voortvluchtige verdachte. De politie van Gemert Laarbeek kreeg de voortvluchtige verdachte begin dit jaar in het vizier. Na onderzoek kon de man vanmorgen door een arrestatieteam worden aangehouden.

Maarheeze: Meisje en moeder mishandeld

Zondag rond 16.40 uur zijn in Maarheeze in hun woning een 44-jarige man en vrouw aangehouden. Zij hadden kort daarvoor op de Sneppendijk in Maarheeze een 41-jarige vrouw en haar 12-jarige dochter mishandeld. De twee families hadden al jaren ruzie. Zondagmiddag kwamen ze elkaar tegen op een wandelpad aan de Sneppendijk. Daar vielen woorden over loslopende honden. Dat mondde uit in mishandeling van de vrouw en haar dochter. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Nuenen: Automobiliste gewond

Op de kruising Europalaan Vallestap is zondag rond 13.00 uur een 72-jarige vrouw uit Nuenen gewond geraakt. De vrouw reed over de Europalaan toen een 53-jarige automobilist uit Terneuzen, die uit tegengestelde richting aan kwam rijden, geen voorrang verleende aan de vrouw toen hij linksaf sloeg. De vrouw is met een aantal kneuzingen overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Nuenen: Inbraak in woning

Uit een woning aan de Gulberg zijn zondag tussen 13.00 en 15.00 uur een satellietontvanger, een video, een DVD-speler, tien DVDs en sieraden gestolen. De dader kwam in de woning door een raam aan de achterkant open te breken.

Son: Winkelinbraak

In een winkel aan de Heistraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Uit het pand werden scheermesjes en sigaretten gestolen. De exacte aantallen zijn nog onbekend. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen.

Valkenswaard: Kassalade gestolen

In een winkel aan de Willibrorduslaan is tussen zaterdag 16.15 uur en maandag 5.15 uur ingebroken. De dader heeft een ruit van een toegangsdeur vernield en vervolgens een kassalade met ongeveer 40 Euro weggenomen.

Veldhoven: Etenswaren gestolen

Uit een horecagelegenheid aan de Dorpstraat zijn zondagavond een nog onbekend aantal frikadellen, broodjes en sauzen om milkshakes te maken gestolen. Het is nog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Kievit zijn tussen zaterdag 15.00 uur en zondag 16.00 uur een GPS-systeem, horloges, DVDs en tien zippos gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de achterkant te vernielen.